Кандидат по 151 виборчому округу Михайло Кривошей використовує офіційний сайт Лохвицької районної державної адміністрації як майданчик для своєї політичної агітації, а на сайтах інших райдержадміністрацій по цьому виборчому округу почастішали згадування про нього як про депутата обласної ради

Аналізуючи сайти районних державних адміністрацій виборчого округу №151 з центром у місті Лохвиця, спостерігачі ОПОРИ зафіксували факти наявності агітації одного з кандидатів по цьому виборчому округу. Михайло Кривошей, який є депутатом Полтавської обласної ради та кандидатом у депутати від Партії регіонів, згадується в інформаційних матеріалах офіційного сайту місцевого органу державної влади. Зокрема у статтях Михайло Кривошей згадується саме як кандидат у депутати, а також, автори не забувають вказати на добрі справи кандидата.

Так, в інформаційній статті «Феєрверк над Червонозаводським», яка присвячена висвітленню заходів щодо святкування Дня міста Чорвонозаводське, говориться про те, що на урочистому зібранні заводчан привітали голова районної державної адміністрації А.П. Заславець, голова районної ради Л.П. Кірієвська, голова міста Червонозаводське В.В. Сидоренко, депутат обласної ради та кандидат у депутати Верховної Ради України М.М. Кривошей. За сприяння Кривошея М.М. перед жителями міста виступив переможець інтернет-голосування проекту «Голос країни» Олександр Онофрійчук.

У статті 11 Закону України «Про вибори народних депутатів України» передбачено, що виборчий процес здійснюється на засадах неупередженості органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Чому не відповідає ситуація у виборчому окрузі №151, коли один з кандидатів виступає на одній сцені з керівниками місцевих органів державної влади та місцевого самоврядування, а матеріал про це виходить на офіційному сайті райдержадміністрації.

vcgtge

nmnvbv
Детальніше:
Юлія Суперека
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Полтавській області
063 568 79 01

Довідка

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічний перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур.

 У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами.