Минулої неділі в м. Бердичеві (ОВО №63) розповсюджувався спецвипуск газети з символікою Об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина»

Кольорова газета на 4 полосах (обсягом 1 друк. аркуш) та заявленим накладом 50 тис. примірників містила компрометуючу інформацію про найбільш активних в окрузі кандидатів у народні депутати – місцевого підприємця О. Ревегу , екс-генпрокурора С. Піскуна, соціалістку В.Семенюк-Самсоненко, радника прем’єра М. Петренка та народних депутатів А. Лабунську і П. Жебрівського.

1

2

 

3

4

Кандидатура останнього офіційно підтримана Обєднаною опозицією ВО «Батьківщина» по ОВО №63. Випуск інформує виборців про великі статки кандидатів, зміну політичних переконань та загравання з адмінресурсом  під маскою «самовисуванців».За стилем газета схожа на листівку, яку роздавали в наметах ОО ВО «Батьківщина». 

kjkddkdlkdler

Як повідомляє спостерігач  ОПОРИ, у Бердичівському виборчому штабі ВО «Батьківщина» заперечили причетність до випуску газети. 26 вересня тут підготували та направили відповідну заяву до прокуратури, підписану уповноваженим політичної партії ВО «Батьківщина» по ОВО №63. В ній йдеться про те, що ця політична сила не здійснювала видання та не розповсюджувала його на території округу.

 
 
Довідка
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічний перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами.