Засідання ОВК №2 було призначено на 26 вересня на 16 годину. У призначений час прийшла голова Гнатюк Євгенія Станіславівна. Не відкривши засідання, вона оголосила про перенесення на 19:00 у зв'язку з технічними проблемами і тут же залишила залу. Більшість із присутніх були проти перенесення засідання. Але 11 членів комісії проголосували за продовження. Засідання відкрили у складі 11 осіб. На засіданні, яке розпочалося о 16:30 шляхом голосування обрали чинним головою Шукшину Тетяну Миколаївну, так як голова Гнатюк Євгенія залишила зал засідання.

На порядку денному обрана голова Тетяна Миколаївна озвучила питання про проведення квоти комісій. Далі, коли почали озвучувати складання комісій на ділянках, 2 члени комісії (Радінська і Квітко) встали і покинули залу. Це питання поставили на голосування – вирішено, що їх голоси будуть рахувати як утрималися.

Чинний на цьому засіданні голова продовжила озвучувати списки комісій на ДВК. У цей момент в зал засідання увірвалася голова ОВК Євгенія Станіславівна з обуреним виглядом: «Я не зрозуміла, що тут відбувається? Дане засідання є не легітимним». Євгенія Станіславівна вийшла із залу, діюча голова Тетяна Миколаївна продовжила засідання.

На засіданні обрали системного адміністратора, відповідального за те, щоб занести дані складання на ОВК про комісіях у комп'ютер. Присутні 9 членів комісії проголосували одноголосно. На цьому засідання припинилося. Квітко Пилип Ігорович, член комісії, який покинув зал під час голосування, повернувся до секретаря, щоб отримати документи про прийнятих рішеннях на ознайомлення. Секретар - Прудникова Ольга Петрівна не хотіла видавати Квітко Філіпу документи.

У зв'язку з цим стався інцидент: Квітко звинувачував про нелегітимність проведеного засідання – так, як не було кворуму (на засіданні були присутні лише 9 осіб з 18 членів комісії, що протизаконно), також звинувачував про фальсифікацію документів. У свою чергу секретар Ольга Петрівна сказала, що Квітко збирався знищити документ, який підтверджує легітимність засідання. Через 10 хвилин після інциденту з'явилася опергрупа. На питання хто їх викликав, міліціонери толком не змогли відповісти. Також всі члени комісії та присутні підтверджували, що вони не знають хто викликав міліцію.

Разом з міліцією з'явився народний депутат Борис Ілліч Фротман у супроводі чотирьох молодиків специфічної зовнішності із Партії регіонів. О 19:00, як і оголосила голова ОВК №2 Гнатюк Євгенія Станіславівна, почалося засідання. Вона відразу перенесла засідання на 21:30. В 21:30 члени комісії і ЗМІ, уповноважені та довірені особи, а також депутат, який був присутній на цьому засіданні, Теміргалієв Рустам зібралися в очікуванні початку засідання. З'явилася голова і оголосила про перерву до 23:00 так, як їм потрібно час, щоб зіставити дані по комісіях. О 23:00 розпочалося засідання. Голова хотіла розпочати засідання із затвердження порядку денного зі змінами по комісіях. Вона виставила це на голосування. Із присутніх 17 з 18 членів комісії за було тільки 6 чоловік. Так як більшість були проти, вони не змогли перейти до головного питання про формування ДВК. У них залишалося все менше часу до 24:00 до розгляду питання. Але члени комісії сперечалися щодо чи вважати легітимним засідання, яке відбулось в 16:00 26 вересня і те що проголосували 9 чоловік на затвердження формування ДВК.

За п'ять хвилин до 24 години депутату Теміргаліеву Рустаму хтось подзвонив, і він покликав секретаря. Опісля секретар підійшла до голови і щось сказала. Голова оголосила про невелику перерву на 5 хвилин і вийшла в коридор разом з Фротманом і Теміргаліевим. Коли вона повернулася, ситуація в ОВК була дуже напруженою. Голова поставила питання на голосування про затвердження порядку денного, проголосувала меншість. Євгенія Станіславівна закрила засідання і сказала, що воно переноситься на невизначний термін. Невідомий чоловік, який не  представився, попросив усіх гостей покинути залу. Йому потрібно було поговорити з членами комісій.

Далі з'явилася оперативно-слідча група. Ніхто знову не дізнався, хто їх викликав. Невідомий чоловік представився працівником СБУ, сказав, що надійшла заява та будуть опитувати всіх членів комісії. М'яко попросив гостей віддалитися. Потім в будівлі у всіх членів комісії пропав зв'язок, через що неможливо було подзвонити.

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.