Олександр Тєлєтов – кандидат він Комуністичної партії України по округу №157, доктор економічних наук, професор кафедри маркетингу та управління інноваційною діяльністю Сумського державного університету, депутат сумської обласної ради під час зустрічі із журналістами розповів про хід передвиборної кампанії на окрузі

- За експертними оцінками рекламний бюджет комуністичної партії, можливо, навіть перевищує бюджет Партії регіонів. Звідки у компартії, яка веде боротьбу з олігархами, такі кошти?

- Це ви занадто, що більше ніж у Партії регіонів. Більше фізично бути не може. Я вважаю, що компартія існує більше ста років. За останні декілька років ці засоби накопичувалися. Ми всі сплачуємо внески – не так, як в інших партіях. Я не маю сумніву, що є якась допомога від братніх комуністичних партій. Це теж є. Я не виключаю. Чого стосуються ці заходир (реклами на телебаченні і біл-борди). Це не найбільш коштовна реклама. У моїх конкурентів набагато більше засобів для місцевої реклами. В мене таких засобів немає. Он подивіться, як зараз в нас по місту розклеєні: Медуниці (Олег Медуниця – кандидат від опозиції по округу №157) є, Токар (кандидат-самовисуванець по округу №158) є, Костенко (кандидат від Партії регіонів по округу №158) є – мене ж немає. Бо це для мене дуже коштовно. Безумовно, я буду намагатися. Якісь засоби існують. Всі ми платимо внески. Щоб ви знали, внески платимо ми. Інші партії платять пожертви.

- Але хіба внесками можна забезпечити таку рекламну кампанію?

 - Я ж вам кажу – партії допомагають. Свого часу Радянський союз допомагав братнім партіям і я не виключаю, що партії допомагають нам.

- Чи стикалися Ви з фактами перешкоджання агітації, адмінресурсом чи чорним піаром?

- Я особисто не стикався з такими фактами. Більше того, я не стикався з образами чи ще з чимось. Єдине з чим я зіткнувся, це з тим, що преса та мас-медіа намагаються мене якось не помічати і ніхто не проявляє особливого ентузіазму, щоб запросити мене на бесіду в колектив. Хоча багато хто киває, обіцяє. Це стосується практично всіх, куди я звертався. Тому я проводжу зустрічі з виборцями поза цими закладами. В жовтні я посилю цю роботу.

- Як Ви оцінюєте своїх суперників на окрузі? Які Ваші переваги перед ними?

- Питання важке. Ну які в мене можуть бути переваги перед Єпіфановим (кандидат-самовисуванець по округу №157, ректор Академії банківської справи національного банку України), коли я все життя був в єдиній партії, а Єпіфанов у п’ятьох? Безумовно, в нього перевага дуже велика. Я на дисертацію, кандидатську і докторську витратив двадцять років. Єпіфанов захистив за півтора року. Тільки виключно талановита геніальна людина може це зробити. В мене 37 років трудового стажу після вузу. Медуниця, наприклад, пропрацював дуже небагато за спеціальністю, але як подивитись скільки в нього нагород, то, певно, треба робити розширення грудей, як у Брєжнєва. Безумовно, мені з ними важко.

А якщо не жартуючи, то я Анатолію Олександровичу Єпіфанову дивуюсь. Він досвідчена людина, багато зробив для міста і невже не розуміє: якщо він піде туди, він змушений покинути роботу. Він змушений буде перестати бути ректором. Він звільняє це місце? Чи як? Чи він сподівається, що можна буде і ректором бути, і депутатом. Мені здається, не можна. Мені дивна його кандидатура, яку він висунув таким чином. Він непоганий будівник. Мені дійсно з ними важко буде, бо в них такі характеристики... А перемагати буду на основі того, що проти мене нічого немає.

- На початку вересня в деяких маршрутних таксі з’явилася реклама без вихідних даних, але дуже схожа на рекламу комуністичної партії. Навіть гасло таке ж «Вернем страну народу». Це прихована реклама КПУ чи провокація?

- Я не знаю, від Вас я про це чую вперше. Я думаю, що це провокація, так само, як провокацією є другий зареєстрований Волков, Нога та таке інше. Навіщо нам робити таким чином, якщо ми можемо робити цілком офіційно? Я розберуся з цим. Ви ж розумієте, що ті, кому це вигідно, може використовувати будь-яку стилістику. Є конкуренти: Єпіфанов, Медуниця і я. Вгадайте з трьох разів, кому це може бути вигідно. А, може, просто хтось жартує.

 

За коментарями звертайтесь:
Оксана Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 067 14 20 301
 
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 066 305 51 90

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.