На апаратній нараді 24 вересня міський голова міста Суми Геннадій Мінаєв в досить емоційній манері закликав політиків до середи, 26 вересня, прибрати рекламу, яка розміщена на стовпах, будинках, деревах та інших не призначених для агітації місцях

"Якщо залишиться ця агітація на будинках, стовпах, тролейбусних опорах, на парканах, на деревах, я в середу на сесії вийду на трибуну і скажу сумській громаді такі слова, після яких сумська громада не дасть жодного голосу за цих кандидатів. Я скажу дуже прості слова, що за цю людину голосувати не треба, бо він йде у Верховну Раду писати закони, а насправді ці закони – правила благоустрою – порушує. Так як за нього можна голосувати. І все. Гаплик такому кандидату", - заявив мер. Також він додав: "В середу зранку все місто чистить від агітації в неналежних місцях. Хто не заховався – я не винуватий. Буду виходити на сесію і казати дуже прості слова. Нуль вони тоді отримають. Нуль.".

Зранку, 26 вересня, активіст Громадянської мережі ОПОРА прогулявся містом та зробив фото агітації, яка таки знаходилася в неналежних місцях.

Було помічено агітаційні листівки кандидатів по округу №157: самовисуванки Валентини Маркевич – на стовпах по вулиці Роменській та на стіні будинку на Театральній площі; листівки самовисуванця Анатолія Єпіфанова на стінах будинків по улиці Новомістенська та проспекту Шевченка. Також на Покровській площі на таксофоні зафіксовано оголошення про приїзд одного з лідерів ВО «Свобода» Андрія Мохника.

Крім цього, представник ОПОРИ зафіксував розміщення Партією регіонів агітації в одному блоці з комерційною рекламою.

Цікаво, що на сесії, яка відбулася 26 вересня, міський голова не торкався теми агітації в неналежних місцях. Натомість прокоментував це ввечері на своїй сторінці в соціальній мережі facebook.

«Опять же, по докладам руководителей Ковпаковской и Заречной администраций Джуры А.Н. и Ващенко В.А. ситуация с расклейкой политической рекламы на столбах, троллейбусных опорах, деревьях, стенах домов более-менее стабилизировалась. Хотя сегодня утром кое-где еще осталось. Но я считаю, что не критично.

Однако сейчас, еду домой и вижу группу молодых людей, которые расклеивают на столбах агитацию Епифанова А.А. или «под Епифанова А.А.». Перезвонил Анатолию Александровичу. Переговорил. Дословно ответ: «Мы ничего не клеим и не развешиваем. Я (он, в смысле) напрочь отказался от какой-либо наружной рекламы – ни бил-бордов (остался один возле «Сан-Ремо»), ни афиш, ни плакатов и т.п.».

У меня нет оснований не верить ему. Так вот вопрос – а кто? Может Олег Вячеславович (Олег Медуниця – кандидат по округу №157 від Об’єднаної опозиції) «помогает»? :) Надо бы до конца разобраться...»

Суми

Суми

Суми

Суми

Суми

Суми

За коментарями звертайтесь:
Оксана Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 067 14 20 301
 
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 066 305 51 90;
 
Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.