Сьогодні Арсеній Яценюк відвідує Львів з робочим візитом. Основна мета – виступ в рамках 5-ого Екуменічного соціального тижня, тема якого «Майбутнє демократії в Україні». Окрім цього, лідер Об’єднаної опозиції зустрінеться зі студентами «Львівської Політехніки» та громадами двох округів – 115 та 117.

На прес-конференції Арсеній Яценюк озвучив основні теми програми ВО «Батьківщина», яка міститиме чіткі цілі та завдання в галузі освіти, медицини, сільського господарства, праві і справедливості, забезпеченні першим робочим місцем. Ці тези, за словами політика, базуються на законопроектах, які вже підготувала Об’єднана опозиція для розгляду в новій ВРУ.

Окрім цього, він поділився враженнями від передвиборчого процесу на Львівщині: «Я задоволений тим, як проходить кампанія у Львові. В першу чергу, це 115 та 117 округи. Ми дуже серйозно підняли рейтинг наших кандидатів і я цілком підтримую правильність рішення ВО «Батьківщина», коли ми висунули Івана Васюника і пана Хміля». «Будь-хто, хто підтримає інших людей, працює проти Об’єднаної опозиції», - додав Яценюк. Оновленою інформацією про стан справ у решті округів області політик наразі не володіє.

Журналісти поцікавилися, чи правда те, що місце у списку Об’єднаної опозиції можна було купити 1,5 млн доларів, як заявляв на мітингу у Львові Олесь Доній. У відповідь Яценюк віджартувався: «Навіщо купувати місця у опозиції? Щоб ходити до прокурора кожен день? Щоб викликали кожен день до слідчого і обшуковували офіси? Нам ще доплачувати треба було б, щоб до нас в список хтось приходив!».

Детальніше:
Андрій Дутчак,
Координатор спостереження за парламентськими виборами у Львівській області
063 628 68 44
 
Додатково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.