Активісти Громадянської мережі ОПОРА отримали від мешканців Шуменського мікрорайону газету « ЧЕСНОК», яку, за словами городян, їм було вкинуто у поштові скриньки. Газета надрукована на дорогому глянцевому папері, 4 друковані сторінки, і повністю містить матеріали чорного піару. Головний фігурант публікацій - кандидат по 183 виборчому округу Андрій Путілов («УДАР»). Також «ЧЕСНОК» містить статтю про кандидата у народні депутати Анатолія Кичинського, який також балотується по 183 виборчому округу.

Відстежити виконавців немає можливості, замість вихідних даних надрукована така інформація: «Інформаційно-аналітичне сатиричне видання «ЧЕСНОК». Видавець: редакція газети «ЧЕСНОК». До так званого Громадянського Руху «Чесно» видання не має жодного відношення. Розповсюджується безкоштовно. Наклад 30 тис. екз.».

У штабі головного конкурента Андрія Путілова по 183 округу Василя Федіна заперечують свою причетність до появи чорного піару.

Треба зазначити, що такі «чорні» піар-акції в Херсоні відбуваються не вперше. Головні фігуранти чорного піару – Василь Федін (Партія регіонів)  та Андрій Путілов ("УДАР"), конкуренти по 183 округу.

Газета

Газета

За коментарями звертайтесь:
Родіон Банар,
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
у Херсонській області
063 628 67 91
 
Довідка
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічний перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами.