За нез’ясованих обставин, вночі 22 вересня відбулось повторне засідання окружної комісії № 35, на якому було проведено пережеребкування.

66 суб’єктів виборчого процесу подали заявки для участі в жеребкуванні для визначення членів дільничних виборчих комісій по виборчому округу № 35. Згідно ЗУ «Про вибори народних депутатів України», 21 вересня 2012 року – останній день визначення членів ДВК.

Як повідомляє голова Нікопольського міського штабу ОО «Батьківщина» Дмитро Бичков: «слід відмітити, що перше жеребкування, на мою думку, проходило з певними технічними порушеннями, то друге, проходило вже з порушеннями законодавства України. Воно проходило 22 (вересня – ред.), а точніше, результати вже були встановлені 23 числа. Хоча закон чітко говорить, що жеребкування повинно було бути проведене до 21 числа. І нашим і обласним штабом на сьогоднішній момент розглядається можливість оскарження результатів цього жеребкування. Адже, за великим рахунком, ми втратили певну кількість представників опозиційних політичних сил в дільничних виборчих комісіях.»

Проаналізувавши результати першого і другого жеребкування, спостерігачі ОПОРИ побачили, що, внаслідок повторного жеребкування, свої місця в дільничних виборчих комісіях втратили представники Християнсько-демократичної партії України, Народного Руху України та Європейської партії України.

 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.