В місті Шостка округ №160  (міста Конотоп, Шостка, частина Конотопського, Шосткинського, Кролевецького району) невідомі особи розмістили інформація про роздавання харчових наборів одним з кандидатів.

Оголошення

У Шостці на під’їздах деяких будинків з’явилися об’яви з інформацією про благодійну акцію 19 вересня з надання харчових наборів в громадській приймальні Ігоря Молотка, який є кандидатом-самовисуванцем по округу № 160. Виборцям пропонувалося не тільки цукор, рис, мука але й вершкове масло «Президент», цукерки «Вечірній Київ» та навіть «Шампанське». Щоб отримати набір людям потрібно було лише прийти до приймальні з 13:00. до 18:00.

Сам кандидат заявив близько 50 мешканцям, які зібралися біля його приймальні в назначений час, що це брудна провокація його опонентів, що він не купує голоси виборців та веде чесну виборчу кампанію.

-  Беззаконня суперечить моїм принципам людини і громадянина, -  наголосив Ігор Молоток.

Довірена особа І. Молотка надала одну з об’яв голові ОВК №160, а юристи виборчого штабу кандидата написали заяву в міліцію. За тим, що відбувалося біля приймальні кандидата у вказаний в листівці час, пильно слідкував юрист окружної виборчої комісії.

Голова ОВК №160 Володимир Лізун підкреслив, що роздавання пайків та інших матеріальних благ є підкупом виборців та є незаконною.

Наразі реакції правоохоронних органів на цю подію немає.

За коментарями звертайтесь:
Оксана Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 067 14 20 301
 
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 066 305 51 90;

 

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.