21 вересня відбулося два засідання ОВК №223, на першому з яких було затверджено процедуру проведення жеребкування щодо кандидатур до дільничних виборчих комісій. На наступному розпочали саму процедуру жеребкування. Повідомили про це не всіх членів ОВК. Не обійшлося і без міліції.

О восьмій ранку розпочалося засідання окружної виборчої комісії №223. Присутні на ньому члени ОВК затвердили процедуру жеребкування щодо включення кандидатур до складу дільничних виборчих комісій. Одразу після цього розпочали нове засідання, на якому перейшли безпосередньо до жеребкування.

При цьому про засідання повідомили не усіх членів ОВК. Зокрема не знали про нього Олексій Волотовський (від Християнської демократичної партії України), Андрій Одарич (політична партія «Молодь до влади»), Ганна Вербицька (Українська народна партія). Остання, до речі, є секретарем комісії.

Дізналися про засідання Андрій Одарич та Олексій Волотовський вже близько 11 години. Приїхавши до ОВК, вимагали пояснень від голови комісії, та не отримали їх.

Крім того, за свідченням очевидців, під час засідання виник інцидент із уповноваженою особою політичної партії «УДАР» Костянтином Шалотою. Він прибув на засідання і мав намір зареєструватися. У цей час між ним та деякими членами ОВК виникла сутичка, що завершилася викликом міліції. В результаті Костянтина Шалоту забрали працівники МВС та повезли у невідомому напрямку на службовому автомобілі.

Сутичка на ОВК. Фото Ігоря Кравченка

Під час інциденту в приміщенні ОВК були також помічені Віталій Царан, заступник голови Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації та Руслан Трач - керівник ТОВ «Інститут політичного прогнозування», голова ТВК 223 округу в 2004 році від Віктора Януковича у третьому турі Президентських виборів.