20 вересня 2012 року на своєму засіданні окружна виборча комісія (ОВК) 201 виборчого округу провела жеребкування щодо включення кандидатур до складу дільничних виборчих комісій з виборів народних депутатів України.

Під час жеребкування комісія стикнулася зі збоєм комп’ютерної програми, внаслідок чого спершу оголосила неправильну послідовність суб’єктів подання кандидатур до складу ДВК. Крім того, ОВК припустилася помилки і до барабану вкинули 64 жеребки (загальна кількість суб’єктів подання) замість 63 (найбільша кількість подань до конкретної ДВК з-поміж усіх ДВК).

Через це ОВК звернулася до ЦВК за роз’ясненням і, отримавши його, замінила жеребки у барабані на інші, у кількості 63. Після цього, згідно з Порядком проведення жеребкування, голова та заступник голови ОВК по черзі оголошували прізвища осіб, які включаються до складу комісії за результатами жеребкування із зазначенням суб’єктів подання, за кожною із 107 ДВК, щодо складу яких відбувалося жеребкування.

Після того, як оголосили склад перших п’яти ДВК, виникли непорозуміння: до кожної з цих ДВК на першому місці увійшли представники КПУ, але до жодної із них не увійшли представники ВО «Батьківщини» та ВО «Свободи». З цього приводу кандидат у народні депутати України від ВО «Батьківщина»Максим Бурбак звернувся до ОВК за роз’ясненням, в результаті чого відбулася суперечка та пролунали звинувачення у фальсифікації результатів жеребкування (зафіксовано на відео):

Порядок проведення жеребкування передбачає наступне:

1. Формується загальний список суб’єктів подання кандидатур до складу ДВК, у порядку надходження подань за датою і часом.

Тобто, хто перший подав свої кандидатури – той перший у списку, хто другий – той другий, і так далі. У цьому списку ВО «Батьківщина» опинилася під 28 номером, КПУ – під 1 номером, ВО «Свобода» – під 20 номером.

2. Окремо для кожної ДВК складається таблиця зі списком кандидатур у порядку їх подання до ОВК.

Тобто, у цьому списку кандидатура від КПУ завжди буде на першому місці (якщо для цієї дільниці цей суб’єкт подання подав свою кандидатуру). Кандидатура від другого суб’єкта подання може бути як на другому місці (якщо по цій дільниці перший суб’єкт також подав свою кандидатуру), так і на першому – якщо попередній суб’єкт не подав свою кандидатуру до складу цієї ДВК. Кандидатура від суб’єкта подання під номером 28 (ВО «Батьківщина»), таким чином, може бути на 28 місці (якщо до складу цієї ДВК усі попередні 27 суб’єктів подали кандидатури), на 27 місці (якщо хтось із попередніх не подав кандидатури до складу цієї ДВК), на 26 місці (якщо два суб’єкти із попередніх не подали своїх кандидатур до складу цієї ДВК), на 25 місці і так далі.

3. У барабан вкидаються жеребки – не за кількістю суб’єктів подання, а за найбільшою кількістю кандидатур, поданих до якоїсь із ДВК з-поміж усіх ДВК. Тобто номери на жеребках – це не номери суб’єктів подання, а номери КАНДИДАТУР зі списку кандидатур, про який йдуться у попередньому пункті.

4. Жеребкуванням визначається черговість послідовності включення КАНДИДАТУР до складу ДВК.

Першим із барабана витягнули номер 23. Це означає, що до кожної із ДВК у першу чергу включається кандидатура під номером 23 зі списку кандидатур (див. пункт 2). Другим витягнули номер 63, тобто в другу чергу до складу кожної ДВК включається кандидатура під номером 63. Для тих ДВК, де подано кандидатур менше ніж 63, на це місце претендує наступний номер, визначений жеребкуванням. Для 201 ОВК це номер 14.

Цей момент і призвів до непорозумінь. Кілька представників суб’єктів подання, судячи з їхніх аргументів, думали, що жеребкування проводиться не щодо кандидатур, а щодо суб’єктів подання.

Зокрема, Максим Бурбак, як видно на відео, вважає, що його політична сила як суб’єкт подання у списку суб’єктів подань під 28 номером, і 28 номер витягнули з барабану 7-м. Отже, у черговості включення кандидатур до складу ДВК сьома кандидатура всюди має бути від ВО «Батьківщина».

Але це не так, тому що під 28 номером кандидатура від ВО «Батьківщина» у списку кандидатур буде лише для тих ДВК, де усі попередні 27 суб’єктів подання також подали свою кандидатуру. В усіх інших випадках кандидатура від ВО «Батьківщина» буде під іншим номером, меншим від 28 на стільки, скільки із попередніх 27 суб’єктів подань не подали своїх кандидатур до конкретно цієї ДВК.

Максим Бурбак заявив, що буде позиватися до суду з приводу незаконності жеребкування.

В цілому засідання 201 ОВК тривало з 15 до майже 23:30.

ОПОРА вважає, що джерелом конфлікту є надто складна й заплутана процедура жеребкування, визначена Порядком, затвердженим ЦВК. Крім того, суб’єкти подання не мали змоги ознайомитися зі списками кандидатур, поданих до складу кожної із ДВК, відповідно, вони не могли знати для якої з ДВК за яким порядковим номером знаходиться їхня кандидатура. Це робить процедуру непрозорою.

Крім того, ОПОРА вважає не демократичною процедуру одного жеребкування для усіх ДВК, а також те, що черговість подання кандидатур за такої процедури істотно впливає на склад ДВК.

Разом з тим, у ОПОРИ немає підстав думати, що ОВК якимось чином сфальсифікувала результати жеребкування чи провела його із порушенням Порядку, затвердженого ЦВК.

За коментарями звертайтесь:

Назар Тимощук,
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Чернівецькій області,
063 628 67 71, [email protected]
Прес-секретар Чернівецького представництва Громадянської Мережі ОПОРА,
Григорій Сорочан
063 628 67 72, [email protected]

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.