Завзято ведеться будівництво дитячих майданчиків у Хмельницькому. Від імені ЗАТ «Оболонь» та її президента Олександра Слободяна (член Української Народної партії, самовисування) кількість нових майданчиків для маленьких хмельничан наближається до сотні

Газета виборчого штабу Олександра Слободяна «Новий погляд. Хмельницький» у серпні повідомляла, що командою кандидата у народні депутати споруджено сорок майданчиків, і до 1 вересня їх стане шістдесят. Тепер же у міській комунальній газеті «Проскурів» (№ 38, 20 вересня) без позначки про політичну рекламу опубліковано фотозамітку під заголовком «У Хмельницькому «Оболонь» встановила майже 80 дитячих майданчиків». Автор матеріалів у цих газетах Михайло Короташ зокрема повідомляє, що гірки, гойдалки, стінки, бруси й тренажери встановлюються у дитячих садках, дворах житлових будинків, у скверах і парках. У матеріалах наводяться репліки хмельничан, котрі дякують кандидатові у депутати Верховної Ради України Олександрові Слободяну за таку ініціативу.

До спостерігачів Громадянської мережі ОПОРА звернувся кандидат у народні депутати України Сергій Скоробогатий (член політичної партії Народний Рух України, самовисування) і надав копії матеріалів, котрі він надіслав до ЦВК. У них він оскаржує діяльність свого опонента Олександра Слободяна, характеризуючи їх як порушення законодавства про вибори. «Встановлення спортивних майданчиків і дитячих гірок на території закладів освіти, у місцях масового відпочинку, прибудинкових територіях у місті Хмельницькому є умисними діями під час виборчої компанії президента ПАТ «Оболонь», кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 187 Слободяна Олександра В’ячеславовича, - скаржиться Сергій Скоробогатий. - Такі дії суб’єкта виборчого процесу Слободяна О. В. є порушенням вимог частини тринадцятої статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України». Відповідно до неї забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям безоплатно або на пільгових умовах матеріальних цінностей. Таке надання виборцям, закладам, установам, організаціям безоплатно або на пільгових умовах матеріальних цінностей, що супроводжується іменем кандидата, є непрямим підкупом виборців».

Сергій Скоробогатий просить Центральну Виборчу Комісію визнати дії кандидата у народні депутати України Олександра Слободяна визнати такими, що не відповідають вимогам законодавства про вибори, і зобов’язати його утриматися від встановлення спортивних і дитячих майданчиків до закінчення виборчої кампанії, а також попередити його про порушення закону.

Спостерігачами ОПОРИ зафіксовано, що відкриті з ініціативи виборчого штабу кандидата Олександра Слободяна майданчики для дитячих розваг оздоблені інформаційними табличками з логотипами АТ «Оболонь», зображеннями торгової марки «Живчик» та інформацією «Виготовлено за підтримки президента АТ «Оболонь» Олександра Слободяна».

Про зв’язок цих торгових марок з іменем кандидата у депутати Верховної Ради України Олександра Слободяна постійно нагадують місцеві ЗМІ, об’єкти зовнішньої реклами у Хмельницькому, в передвиборних агітаційних матеріалах кандидата. Про права на торгові марки «Оболонь» і «Живчик» ідеться й на офіційному веб-сайті ПАТ «Оболонь», яке очолює Олександр Слободян.

maidan

 

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.