В окружній виборчій комісії ОВО №67 (м. Чуднів) завершилось подання кандидатур до складу дільничних виборчих комісій. Відповідно до п. 6 ст. 28 Закону України «Про вибори народних депутатів України» останнім днем такого подання від суб’єктів виборчого процесу встановлено 18 вересня 2012р. Саме на цей день припала найбільша кількість бажаючих зробити подання.

Як засвідчує спостерігач Громадської мережі ОПОРА, починаючи з 5 вересня 2012 р. (дата реєстрації першого подання) до середини дня 18 серпня 2012 р. було подано  до 30-ти кандидатур. Проте, як повідомили члени комісії від ВО «Батьківщина» та «Наша Україна», 18 вересня по-обіді декілька людей принесли документи на подання кандидатур від інших 40-ка політичних сил. Як видно з журналу реєстрації подань кандидатур до складу дільничних виборчих комісій (на фото), процес приймання документів пришвидшувався неймовірними темпами.

Якщо ввечері 18 серпня 2012р. ОВК витрачала по 15-30 хвилин для реєстрації подання, то ближче до (23.59.59) – лише 1-5 хвилин, а два останні записи свідчать про те, що документи було прийнято взагалі 19 вересня -  о 24.00, тобто в 00.00 (від Всеукраїнського політичного об’єднання «Єдина Родина» та політичної партії «Соціал-Патріотична Асамблея Слов’ян»). Крім того, згідно із записом в журналі реєстрації під реєстраційним номером 61 о 23.50 зареєстровано кандидатури від Партії «Народний порядок». Документи на подання кандидатур від Партії «Народний порядок» особисто приніс голова Чуднівського районного виборчого штабу Партії регіонів Шваб М.С.

Представники ВО «Батьківщина» стверджують, що близько десятка останніх суб’єктів подання були тільки зареєстровані в журналі реєстрації ОВК 18 вересня, а насправді довозили документи на подання зранку 19 вересня. Цього ж дня, за словами  спостерігача ОПОРИ, на сьомому засіданні ОВК №67 на запитання від членів комісії та уповноважених осіб від опозиційних сил, яким чином керівництво ОВК фізично змогло в такий короткий термін у законному порядку прийняти таку велику кількість документів, ані голова, ані заступник голови, ні секретар комісії не  змогли  дати відповідь.

Вхідна

ОВК

ОВК