У вівторок, 18 вересня, в Білій Церкві відбувся Міжнародний ярмарок вакансій. Київський обласний центр зайнятості на 11:00 зібрав перед Будинком культури «Сільмаш» усіх безробітних міста та студентів. Під час заходу відбувався урочистий концерт за участю співаків району та вручення почесних грамот підприємцям від самої Тетяни Подашевської, заступника голови Київської обласної держадміністрації, представниці Партії регіонів

Біла Церква

Але для спостерігачів ОПОРИ найцікавішим став той факт, що поруч з наметами працівників служби зайнятості та обабіч сцени, оформленої Київською обласною державною адміністрацію та Київським обласним центром зайнятості, стояли намети Партії регіонів з агітаційними матеріалами.

Так, в наметі від Партії регіонів з додатковою вивіскою «Молодіжний центр профорієнтації» роздавали агітаційні матеріали (деякі з цих матеріалів містили інформацію, чому не варто голосувати за кандидатів від Об‘єднаної опозиції).

Біла Церква

Біла Церква

Також праворуч від сцени, Партія регіонів розмістила юридичну консультацію.

А всю цю композицію завершував банер Віталія Чудновського, який займав приблизно 1/4 частину БК «Сільмаш»: «Соціальний Центр. Чудновський Віталій. Підтримка, захист, допомога».

Насправді, проведений захід сподобався не всім. Багатьох безробітних, які повинні були стояти в довжелезній черзі, аби зареєструватись (поставити підпис) в Київському обласному центрі зайнятості, подібне лише роздратувало. Тим паче, що довелось чекати не в звичайному приміщенні, яке знаходиться за 200 метрів від Будинку культури, а просто неба.

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.