Кандидат в народні депутати від партії Наталії Королевської «Україна – Вперед!» по округу №162, мер міста Тростянець Юрій Бова в телефонному інтерв’ю представнику Громадянської мережі ОПОРА спростував інформацію про фінансування приїзду лідера партії Наталії Королевської до районного центру з міського бюджету. Крім того, він назвав цю інформацію, що була розміщена в Інтернеті та надрукована місцевими районною та партійною газетами, чорним піаром.

Нагадаємо, 2 вересня до Тростянця, який відмічав День міста, приїхала перший номер передвиборчого списку партії «Україна – Вперед!» Наталія Королевська та другий номер списку, футболіст Андрій Шевченко. У розпорядженні представників ОПОРИ є документ про фінансування цього свята за рахунок коштів міського бюджету. Загальна сума – 98 795 грн.

Тростянець

Юрій Бова: «Це неправильний документ. Це був чорновий варіант, коли ще не було нічого відомо про приїзд Королевської. Коли ми дізналися, що вона приїде до Тростянцю, то було прийняте рішення, що усі заходи за її участю, будуть фінансуватися особисто нею, а не бюджетом. За ці гроші купувались подарунки спортсменам і інші речі. Жодної копійки бюджетних грошей на приїзд Королевської потрачено не було. Цю інформацію розповсюдила газети райдержадміністрації, там був матеріал на першій шпальті. Ми надали їм спростування, вони готові надрукувати спростування також на першій шпальті, бо вони надрукували неперевірену інформацію. Тепер мені приходиться пояснювати цю брудну інформацію.

Є реальні договори, платіжки щодо цього заходу. Повторюсь, жодної кульки чи футболки не було куплено за гроші бюджету. Все це оплачувала особисто Наталія Юріївна».

ОПОРА: Чи є порушення відносно Вас збоку опонентів по виборчій кампанії?

Юрій Бова: «Цю ж неправдиву інформацію розмістила партійна газета. У статті міститься ряд наклепницьких неправдивих даних проти мене, ніби я не пускаю когось, зловживаю. Це неправда, але її вже розповсюдили, а мені треба виправдовуватися. Це просто чорний піар, який буде йти і надалі».

ОПОРА: Як гадаєте, чому цей чорний піар вирішили розмістити саме проти Вас?

Юрій Бова: Їм це вигідно, бо я знаходжуся на одному електоральному полі із Іриною Купрейчик (кандидат по округу №162 від Об’єднаної опозиції). Вона намагаються так забрати в мене голоси.

За коментарями звертайтесь:
Оксана Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 067 14 20 301
 
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 066 305 51 90;

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.