Кандидат в народні депутати по округу №157 (м. Суми), самовисуванець Віра Мотречко опинилася у центрі скандалу. Виявилося, що вона використовує службові обов’язки начальника відділу з питань сім’ї, молоді та спорту Сумської міської ради для передвиборчої діяльності.

В розпорядження представника Громадянської мережі ОПОРА потрапив документ, підписаний Вірою Мотречко. З цього документу видно, що до неї, як до кандидата в депутати, звернувся представник благодійного фонду Асоціації інвалідів комп’ютерщиків в Сумах та області Максим Лапін із проханням про допомогу. Заміть того, щоб виділити на це гроші із передвиборчого фонду, кандидат розписала цей документ «до опрацювання та надання допомоги в роботі» на своїх підлеглих. Цей документ також був офіційно зареєстрований у Сумській міській раді.

Представник ОПОРИ звернувся з проханням про коментарі до Віри Мотречко, проте вона не захотіла відповідати на питання. «Не хочу у цьому брати участь», - відповіла вона.

Нагадаємо, що Віру Мотречко виключили із лав партії ВО «Батьківщина», через те, що вона всупереч партійній дисципліні зареєструвалася, як кандидат в народні депутати. По округу №157 кандидатом від Об’єднаної опозиції є керівник організації «Бюро аналізу політики» Олег Медуниця.

Суми

За коментарями звертайтесь:
Оксана Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 067 14 20 301
 
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 066 305 51 90;

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.