15 вересня засоби масової інформації оприлюднили відкритий лист лідерам Об’єднаної опозиції від Володимира Подрєзова, колишнього члена парті «ВО «Батьківщина», депутата міської ради м. Березань. У своїй заяві він стверджує, що кандидат від Об’єднаної опозиції Олег Кіщук на зустрічі з виборцями публічно звинуватив у нападі на свої агітаційні намети представників партії «УДАР», яку назвав «проектом влади».

Спостерігачі ОПОРИ запитали керівника штабу Об’єднаної опозиції по 97 виборчому округу Володимира Опалька про те, як він може охарактеризувати слова О. Кіщука та відповідний відкритий лист В. Подрєзова. За словами В. Опалька, наразі не може бути й мови про будь-які звинувачення «УДАРу» в протиправних діях щодо Об’єднаної опозиції. «Ми йдемо на вибори паралельно. І сподіваємося, що наші представники у парламенті зможуть знайти спільну мову. А якщо кандидат О. Кіщук навіть сказав щось подібне, то це в жодному разі не офіційна позиція нашої політичної сили, а виключно його власна думка як людини».

Щодо листа В. Подрєзова, що В. Опалько відмовився його коментувати: «Я знаю цю людину особисто, він колишній член нашої партії. Але зараз він у Березані, і мені цікаво, як можна звідти коментувати якісь події, що відбулися в Броварах? Інакше, ніж провокацією, це назвати не можна.»

Пропонуємо вашій увазі текст відкритого листа В. Подрєзова до лідерів Об’єднаної опозиції.

 

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.