Одна з інтриг зникла в одномандатному виборчому окрузі №187 у Хмельницькому. За бажанням Олександра Слободяна ЦВК 15 вересня ухвалила рішення про зняття його з реєстрації. Таким чином, за мандат народного депутата в цьому окрузі змагатиметься лише один Олександр Слободян (член УНП, самовисування)

Безпартійний водій СТОВ «Берегиня» із села Сутківці сусіднього з Хмельницьким Ярмолинецького району Олександр Миколайович Слободян зареєструвався кандидатом через тиждень після президента корпорації «Оболонь» Олександра В’ячеславовича Слободяна, в останній день подачі документів. За місяць він жодним чином не проявляв себе в обласному центрі – ні наочною агітацією, ні зустрічами із виборцями. Проте, з’явилися публікації про його самовисунення кандидатом, до якого наче був причетний кандидат від Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», чинний депутат Верховної Ради Олег Лукашук (наприклад, http://gazeta.ua/articles/politics/454278).

Їх підхопила безкоштовна газета «Новий погляд. Хмельницький», яка висвітлює виборчу кампанію також народного депутата Олександра Слободяна.

Факт «вербування» у кандидати водія підтвердив головний бухгалтер СТОВ «Берегині» Михайло Долина. До нього приїжджали на зернотік. Проте заперечують сам Слободян-двійник і Олег Лукашук. «Ніхто до мене не приїжджав, і ніхто зі мною не спілкувався, - відмовляється шофер. – Я пішов у політику сам, і ні під чий вплив не потрапив».

Ще до появи цих публікацій, на своїй прес-конференції 29 серпня Олег Лукашук припустив, що Олександр Слободян, хоч і є заступником голови Української Народної Партії, балотується від провладних сил. «Влада виставила Олександра Слободяна у місті, яке не підтримує регіоналів, - сказав Олег Лукашук. – До речі, УНП на виборах об’єдналася з «Нашою Україною» Віктора Ющенка, котрий проти лідера об’єднаної опозиції Юлії Тимошенко. Вони луплять по Тимошенко, але не критикують олігархів Коломойського, Ахметова…».

До речі, минулого тижня Хмельницький відвідав голова УНП Юрій Костенко. Шляхи партійного лідера і виборчого штабу його заступника не перетиналися.