Свій передвиборчий тур лідер політичної партії «УДАР» Віталій Кличко розпочав із Львівщини. 13 та 14 вересня політик зустрічався з громадами районних центрів області, а також з жителями та гостями Львова

222

Віталій Кличко як боксер дякував своїм вболівальникам за підтримку під час останнього бою, а як політик – розповідав про основні цілі та принципи Українського Демократичного Альянсу за Реформи, представляв членів своєї команди – кандидатів-мажоритарників. Окрім того, на кожній зустрічі безпосередньо спілкувався з людьми та відповідав на їхні питання. 

14 вересня відомого спортсмена студентам та викладачам НУ «Львівська політехніка» представили ректор Юрій Бобало та перший проректор Володимир Павлиш. «На зустрічі Кличко виступав не тільки як боксер і політик, а ще й як науковець», - нагадала присутнім кандидат від партії «УДАР» у 117 одномандатному виборчому окрузі, доцент кафедри менеджменту організацій, голова Ради молодих вчених  НУ «Львівська Політехніка» Оксана Юринець. За її словами, силові установки, які використовувалися для дисертації Віталія Кличка розроблялися саме у політехніці  інженером Ярославом Рибаком, якого всі студенти та викладачі знають та шанують.

Втім, для лідера «УДАРу» більш важливим було спілкування з аудиторією, тому він всіляко заохочував питання від аудиторії. Часу було небагато – Віталій встиг відповісти на декілька. Зокрема окреслив своє бачення у підтримці розвитку спорту та покращення соціального забезпечення військовослужбовців та ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Зал зірвався аплодисментами, коли боксер сказав, що єдиною державною мовою в Україні має бути українська.

Найбільш розлогу відповідь Кличко дав на запитання про те, чому він проводить свої бої закордоном, а не в Україні:

- По-перше, 6 мільйонів українців виїхали за кордон. Щоб досягнути мети, ми вимушені були поїхати за кордон теж, але ми повернулися. Тому що я не хочу жити за кордоном. Може там і кращі дороги, але я українець, і я хочу жити тут і змінити ситуацію тут. Але Ви як освічена людина, знаєте, що, якщо заробляєте за кордоном, то і податки сплачувати повинні там. Якщо бій проходить в США, там є теж податкова, яка просить сплатити податки, оскільки гроші зароблені на території Америки. Такі закони. По-друге, я заробляю гроші закордоном, але вкладаю мої гроші в Україну. Ми робимо все, щоб всі умови були створені в Україні для того, щоб люди не виїжджали. Ми робимо все, для того, щоб зареєстрували промоутерську компанію, щоб спортсмени боксували в Україні. Наша кампанія сприяння розвитку спорту проводиться в Україні і податки ми сплачуємо з нашої діяльності теж в Україні.

За словами організаторів зустрічі, Кличко дуже обурювався, що в залі була його охорона. Дебелі хлопці з навушниками дійсно виділялися серед маси худорлявих інтелігентів-політехніків. Тому, до кінця заходу охорона зникла. Сам Віталій вважає, що він має бути доступним, і його не повинні таким чином відгороджувати від виборців. На скільки Віталію вдалося достукатися до виборців буде видно вже за півтора місяці.

Детальніше:
Андрій Дутчак,
Координатор спостереження за парламентськими виборами у Львівській області
063 628 68 44

Додатково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.