Наслідком зірваного засідання ОВК по округу 7 від 10.09.2012 був позов в окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим від кандидата в народні депутати по мажоритарному округу № 7 Формуса Юрія Віталійовича (політична партія Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина»), який скористався своїм правом і оскаржив дії членів виборчої комісії на цьому засіданні

Відповідачами були наступні члени окружної комісії:

  1. Бєлозьорова Ірина Володимирівна (фракція Народної Партії у Верховній Раді України);
  2. Букалова Ганна Миколаївна (Ліберальна партія України);
  3. Купріянов Антон Вікторович (Політична партія "Народно-трудовий союз України");
  4. Малов Володимир Володимирович (Політична партія "Союз анархістів України");
  5. Руєв Валерій Вячеславович (партія Всеукраїнське політичне об’єднання "Єдина Родина");
  6. Скрябіна Ганна Валеріївна (Політична партія України "РУСЬ ЄДИНА");
  7. Таришев Андрій Михайлович (фракція Партії регіонів);
  8. Випирайленко Галина Вікторівна (Всеукраїнська політична партія "БРАТСТВО");
  9. Мігулко Віталій Олександрович (Партія Наталії Королевської "Україна – Вперед!");
  10. Нікішин Юрій Юрійович (Партія "Руський блок");
  11. Луньова Анастасія Пилипівна (Українська Народна Партія).

Згідно з заявою “про визначення дій та бездіяльності протиправними” після розгляду першого питання порядку денного частина членів комісії (Бєлозьорова І.В., Букалова Г.М., Купріянов А.В., Малов В.В., Руєв В.В., Скрябіна Г.В. та Таришев А.М.) покинули залу засідань ОВК. Через деякий час до залу засідань повернулися  Бєлозьорова І.В. та Таришев А.М., але після чого повторно покинули залу разом з Випирайленко Г.В.,  Мігулком В.О., Нікішиним Ю.Ю. та Луньовою А.П.

Відповідно до інформації, отриманої від голови окружної комісії Скопліна Артема Олександровича, не було оголошено перерв і тому коли одинадцять членів покинули залу, голова був вимушений закрити засідання із-за того, що залишилося менше половини членів ОВК й не було можливо продовжувати засідання у зв’язку з відсутністю кворуму.

Вищезгадане підтверджувалось Протоколом 6 засідання окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу №7 від 10 вересня 2012 року.

Як зазначається у документі, переданому до окружного адміністративного суду АРК,  Бєлозьорова і  Таришев “повернулися до залу засідання та спонукали” решту з цих 11 членів, зазначених вище, “до припинення ними своїх обов’язків, передбачуваних Законом України “Про вибори народних депутатів України” (стаття 36, частина 9, пункт 2), “чим перешкодили останнім у виконанні ними своїх обов’язків.”

Згідно з цим, можна підкреслити такі порушення:

1) Закон України “Про виборі народних депутатів України”, стаття 33, частина 5.
«Стаття 33. Організація роботи окружних та дільничних виборчих комісій.
5. Засідання виборчої комісії є повноважним за умови присутності більше половини членів комісії від складу цієї комісії.»

2) Закон України “Про виборі народних депутатів України”, стаття 36, частина 9, пункт 2.
«Стаття 36. Статус члена виборчої комісії
9. Член виборчої комісії зобов'язаний:
2) брати участь у засіданнях виборчої комісії;»

3) Кримінальний кодекс України, стаття 157, частина 1
«Стаття 157. Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача
1.   Перешкоджання  вільному  здійсненню  громадянином  свого виборчого   права   або   права   брати   участь   у  референдумі, перешкоджання  діяльності  іншого  суб'єкта   виборчого   процесу, ініціативної  групи  референдуму,  комісії  з  референдуму,  члена  виборчої комісії,  члена  ініціативної  групи  референдуму,  члена  комісії  з  референдуму  або офіційного спостерігача при виконанні ними  своїх  повноважень,  поєднані  з   підкупом,   обманом   або примушуванням,  а  також  ухилення члена виборчої комісії у роботі комісії без поважних причин - караються штрафом від трьохсот до п'ятисот  неоподатковуваних мінімумів  доходів  громадян  або обмеженням волі на строк до двох років,  або позбавленням волі на той самий строк,  з  позбавленням права  обіймати  певні  посади  або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.»

У зв’язку з цим Формус Ю.В. просив суд “визнати протиправними дії та бездіяльність членів окружної виборчої комісії”, які порушили пункт 2 частини 9 статті 36 Закону України “Про виборі народних депутатів України” та постановити Окрему Ухвалу щодо перевірки обставин та причин ухвалення цих членів окружної виборчої комісії, “направивши Окрему Ухвалу до МВС України з урахуванням приписів ст.157 КК України та ст.112 КПК України”.

Але суд відмовив цьому проханню, тому Юрій Віталійович вимушений був подати апеляцію.

З іншого боку, як повідомила Бєлозьорова Ірина Володимирівна, на Протокол №6 не можливо посилатися, тому що він фальсифікований і в загалі, вони побачили його лише 13.09. Ірина Володимирівна зазначила, що перерву на засіданні голова ОВК оголошував, що коли серед засідання зайшли члени спостерігачі від ENEMO та Юрій Формус, то члени комісії просили з’ясувати голову, хто зайшов, але голова Артем Олександрович ніяк не відреагував. Бєлозьорова І.В. інформувала, що секретар не вів протокол і їй з цього приводу робили зауваження, але вона відповіла, що це її справа, що писати, а що не писати.

Слова  Бєлозьоровой Ірини голова ОВК прокоментував наступним чином: на засіданні він не оголошував ніяких перерв, а секретар свої записи може вісти так, як йому зручно, адже ж чинним документом є протокол засідання, з яким можна ознайомитись і який члени комісії можуть оскаржити, але ніхто з цих одинадцяти членів ОВК не виказали такого бажання.

На цьому справа про дії на засіданні ОВК округа №7 від 10 вересня не закінчилась. Хоча суд відмовив у задоволені позову по порушенню закону України “Про виборі народних депутатів України” (стаття 36, частина 9, пункт 2), обґрунтовуючи судове рішення “думкою суду”, без посилання на жодну норму матеріального чи процесуального Закону, але не зупинив позивача Формуса Ю.В. 14 вересня Юрій Віталійович подав апеляційну скаргу на Постанову  Окружного адміністративного суду АРК. В цієї скарги кандидат в народні депутати України Формус Ю. В. зазначає, що перед початком судового засідання 13.09.2012 о 13:45, секретар судового засідання виконав вказівку головуючого судді, та відібрав у відповідачів підписи під присягою свідка, однак під час судового засідання усі відповідачі давали пояснення  по черзі та в судовому засіданні до присяги не приводились та у якості свідків не допитувались. Та обставина, що відповідачі у судовому засіданні не допитувалися окремо, а надавали свої пояснення усі разом, без виконання приписів статті 141 КАС України — підтверджується у спосіб, визначений приписами частини 2 статті 44 КАС України, а саме відтворення технічного запису судового процесу, що відбувся 13 вересня.

За коментарями звертайтесь:
Ренат Умеров
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА
в АР Крим
0505382803
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.