Глухівська центральна районна бібліотека несподівано зачинилася на ремонт саме тоді, коли там мав пройти захід за підтримки кандидата в народні депутати по округу №159 від ВО «Свобода» Артема Семеніхіна. Про це повідомили спостерігачу Громадянської мережі ОПОРА люди, які прийшли на захід, але наткнулися на зачинені двері.

Наразі в Сумській області проходять зустрічі з істориком, членом Вченої ради Центру досліджень визвольного руху, екс-директором Державного архіву Сумської області Геннадієм Іванущенком, під час яких він презентував книги «Українське відродження 1917-20 років на Сумщині» та «Повстанський рух 20-30 років ХХ століття на Сумщині».

За підтримки кандидата Артема Семеніхіна подібна зустріч відбулася в Кролевецькому районі. Така ж була запланована і в районній бібліотеці Глухова, про що, за словами однієї з організаторів Євгенії Тищук, було домовлено раніше. Були розповсюджені оголошення, запрошені гості, але в останній момент організаторам зустрічі несподівано відмовили.

Так, як не вистачило часу навіть повідомити про відміну заходу, люди зібралися перед входом в бібліотеку, де побачили на дверях табличку «Зачинено тимчасово на ремонтні роботи».

Організатори припускають, що таке несподіване рішення керівництво бібліотеки прийняло під тиском, адже програма заходу передбачала участь опозиційного кандидата.

Також є інформація, що відмовили провести подібну зустріч і у Глухівському національному педагогічному університеті ім. О. Довженка. Як повідомив один з організаторів, причина відмови – участь у заході опозиційного кандидата.

За коментарями звертайтесь:
Оксана Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 067 14 20 301
 
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 066 305 51 90;
 
Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.