Спостерігач від Громадянської мережі ОПОРА провів інтерв’ювання кандидата у народні депутати від Всеукраїнської політичної партії «Братство» Дмитра Лінька (99-й виборчий округ) – як результат – найбільш неоднозначне інтерв’ю з усіх раніше публікованих

Дмитро Лінько балотується в одномандатному мажоритарному окрузі № 99 з центром у місті Кіровоград, Ленінський район. ОВО включає частину Кіровського (виборчі дільниці № 350814 – 350869, 350874, 350875, 350882 – 350890) та частину Ленінського (виборчі дільниці № 350894 – 350936) районів міста Кіровограда.

Народився кандидат у місті Кіровоград 14 липня 1987 р. Закінчив середню школу № 16. В 2008 закінчив КНУ імені Т.Г.Шевченка за спеціальністю «Геофізика». Голова Виконавчого комітету Всеукраїнської політичної партії «Братство», провідний аналітик Інституту проблем регіональної політики та сучасної політології. Неодружений.

Нижче представлені оригінальні відповіді кандидата на питання інтерв’юера від ОПОРИ:

Як Ви ставитесь до виборчого процесу взагалі та яку мету переслідуєте як кандидат?

Демократія і вибори – це обман. Долю країни не можуть вирішувати всі громадяни, яким виповнилось 18 років. Рейтинги комуністів і Королевської – це дуже добре підтверджують. Для встановлення суспільної справедливості в державі має бути хоча б пів відсотка буйних, які будуть захищати права, наглядати за чиновниками, боротися з корупцією і вибирати напрямок зовнішньої політики.

Мета моєї передвиборчої кампанії знайти ці пів відсотка буйних, дати сигнал до об’єднання.

Для чого Ви балотуєтесь в депутати?kjjk

По-перше, для того, щоб втілити в життя мрію кожного українця – безкарно лупити депутатів у Верховну Раду. Всі злочинні закони влади приймаються через бійки, тому вважаю це головною місією парламентського опозиціонера. По-друге, витягувати політв’язнів, пробивати двері бюрократичних установ, куди без депутатського мандата простим громадянам так просто не зайти.

Що, по-вашому, може привести Вас до перемоги, з урахуванням особливостей політичної ситуації в регіоні та іміджу політичної сили?

Існує два варіанти за яких я можу перемогти. Перший, нереальний – якщо виборці порозумнішають, перестануть вірити телебаченню, продаватись за гречку, рефлексійно голосувати за колишніх чиновників, і оберуть чесного, справедливого і безкомпромісного кандидата – мене. Другий, реальний – на землю спуститься Архангел Михаїл, явиться виборчій комісії і примусить визнати мене переможцем.

В чому унікальність Вашої передвиборної програми?

Всі передвиборчі програми однакові. Вони всі хороші і передбачають абсолютне добро, щастя і справедливість. Я в цьому сенсі неоригінальний.

Яким чином плануєте завойовувати прихильність електорату?

Всіма засобами, які не вимагають витрат сили і грошей.

Яку Ви плануєте агітаційну кампанію?

Витрачатись на агітацію і конкурувати з олігархами безсенсово. В них мільярди, заводи, ТВ, ЗМІ, адмінресурс і та ін. На агітацію не витрачу ані копійки.

Які, на Вашу думку, найактуальніші проблеми Вашого округа?

З початку свого заснування Кіровоград так і не зіграв великої історичної місії. В місті, як і в усій Україні, існує повний спектр усіх можливих проблем. Вирішити їх можна тільки надзусиллями і натхненням. Більшість кіровоградців не приймають участі в суспільному і політичному житті, тому не мають шансу на вирішення власних проблем. Всі програми та ідеї, які пропонує діюча влада чи опозиція не призведуть до істотних змін. Нас чекає довгий і тяжкий шлях, і через 500 років, можливо, ми виростемо у розвитку до якого-небудь провінційного містечка Португалії.

Культурна привабливість міста майже відсутня, тому що нею займаються чиновники комуністичної освіти, які взагалі не мають смаку, таланту і хоч якогось культурного розвитку.

Що Ви будете робити в разі поразки?

Здобувати владу через вулицю.

Поясніть, будь ласка, фразу «здобувати владу через вулицю» – що Ви маєте на увазі?

Оскільки в нашій країні досі існує ганебна стаття за заклики до повалення існуючого режиму, було б неправильно сказати, що я мав на увазі революцію і повстання. Попереджувальні акції протесту і мітинги себе вичерпали. Українцям потрібно переймати досвід арабських країн, які прокинулись після десятиліть авторитаризму і диктатури. До того ж повстання – це єдине в чому українці дійсно прославились за останні років 700.

Чи буде у Вас окремий виборчий штаб?

Так.

Чи будете Ви відкривати свою приймальню для громадян?

Ні.

Які Ваші прогнози щодо явки виборців?

30-40 відсотків.

Чи вважаєте Ви необхідним громадське спостереження на виборчих дільницях?

Так.

Як Ви оцінюєте своїх суперників на окрузі? Які шанси у Вас?

Так сталось, що моїм суперником на виборчому окрузі також є письменник Максим Кідрук – мій хороший знайомий, гарна людина. Бажаю йому успіху. Всі інші – бариги, чиновники, казнокради і невідомо хто, в разі їх обрання Кіровоград не отримає нічого. До того ж вони нудні і нецікаві.

Наскільки має місце гумор у Ваших відповідях? Чому вибрана така форма?

В моїх відповідях багато іронії, тому що, коли все погано – краще посміхатись, ніж плакати від відчаю і безсилля. До того ж, занадто серйозний і пафосний політик виглядає смішно, якщо за ним не стоять мільйони.

Ви не боїтесь втратити прихильність виборця, справити враження несерйозної людини?

Не можна втратити того, чого не має. Кілька відданих фанатиків важать більше, ніж кілька тисяч виборців. Вулична армія значить більше, ніж парламентська фракція.

Чи є така форма подачі інформації свідомим кроком для привертання уваги серед маси одноманітних відповідей?

Можна й так сказати.

На що кандидат робить ставку у своїй виборчій кампанії ?

На додаток кандидат Дмитро Лінько додав:

Здобувати владу через вибори – це поганий смак. Але в той же час краще бути депутатом, ніж їм не бути.

Надія Домаш
прес-секретар Громадянської Мережі ОПОРА
у Кіровоградській області
 
За коментарями звертайтесь:
Євгеній Патруль
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА
у Кіровоградській області
099 44 13 777

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.