У понеділок, 10 вересня, ОВК виборчого округу № 22 на своєму засіданні розглядала скаргу уповноваженої особи Партії регіонів про порушення в агітації, які, нібито, були вчинені кандидатом-мажоритарником від Європейської партії України Оленою Голєвою. Однак при цьому ОВК порушила ряд норм виборчого закону

Так, 7 вересня до окружної виборчої комісії виборчого округу №22 уповноважена особа Партії регіонів по цьому ж округу Ігор Возняк подав скаргу на дії кандидата в народні депутати України Олени Голєвої. В скарзі зазначено, що Голєва, яка висунута кандидатом від Європейської партії України, порушила виборчий закон в частині проведення агітації – нібито вона розповсюджувала агітаційні листівки, на яких не було зазначено установи, що виготовила листівки. Цей факт був зафіксований як порушення уповноваженою особою ПР та двома свідками відповідним актом 3 вересня.

Волинь

Однак окружна виборча комісія ВО №22 неналежним чином відреагувала на скаргу представника Партії регіонів. По-перше, ОВК пізно розглянула скаргу. Так, згідно ч. 4 ст. 111 Закону України «Про вибори народних депутатів України» виборча комісія повинна розглянути скаргу, подану до неї, на своєму засіданні не пізніше як на другий день із дня її отримання, тобто, не пізніше 9 вересня, в неділю. Натомість засідання ОВК відбулось лише 10 вересня, у понеділок. Втім, зазначимо, що у виборчому законодавстві немає жодних згадок про вихідні дні у роботі виборчих комісій.

Наступної помилки комісія допустилася, коли прийняла до розгляду подану їй скаргу. Згідно ч. 7 ст. 108 виборчого закону та п. 3.5 «Порядку розгляду скарг виборчими комісіями з виборів народних депутатів України» (прийнятий постановою ЦВК №133 від 31 липня 2012 р.) в окружній виборчій комісії оскаржуються «рішення чи дії партії, яка висунула кандидатів у депутати в одномандатному окрузі». Натомість, дії чи бездіяльність самих кандидатів у депутати можуть оскаржуватись у Центральній виборчій комісії або в суді. Тобто, ОВК повинна була відмовити уповноваженій особі ПР у розгляді скарги, через те, що це питання не  входить до її повноважень.

Також комісія недбало віднеслась до порядку проведення свого засідання: під час розгляду цього питання не було підготовлено відповідного проекту рішення, тобто члени комісії голосували за постанову якої не бачили. До того ж постанова ОВК повинна була б бути розміщена на стенді офіційних матеріалів комісії не пізніше, ніж на ранок наступного дня від дня прийняття рішення. Тобто, якщо постанову прийняли 10 вересня, то вже 11-го вересня вранці вона мала би висіти на інформаційному стенді, якого наразі в луцькій ОВК взагалі немає.

У середу, 12 вересня, спостерігачі ОПОРИ звернулися до ОВК з проханням отримати копію постанови. У відповідь члени комісії повідомили, що вона досі не готова. Документ вдалося отримати того ж дня по обіді, щоправда, він чомусь був датований 11-м вересням.

В тексті постанови ОВК сказано, що вимоги скаржника задоволено частково. Зокрема, ОВК визнала агітаційну листівку Олени Голєвої такою, що порушує ч. 7 ст. 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України». При тому, що Волинський окружний адміністративний суд, який розглядав схожу справу щодо визнання листівок кандидата Голєвої порушенням, був іншої думки та відмовив в задоволенні адміністративного позову кандидата  по цьому ж округу Ігоря Алєксєєва.

«В таких діях та рішеннях ОВК чітко прослідковуються порушення виборчого законодавства. Комісія не тільки проігнорувала ряд обов’язкових норм закону, а й перевищила свої повноваження, адже взялась розглядати питання, яке насправді міг розглядати лише суд або ЦВК. На мою думку, викладені факти повинні бути належним чином оцінені ЦВК з тим, щоб надалі члени ОВК ВО №22 не допускали повторення схожих помилок», - прокоментував ситуацію Михайло Шелеп, координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області.

Акт про порушення

Рішення ОВК

Рішення ОВК

Прес-служба Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області

Детальніше:
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
067 416 50 86
 
Довідково: 
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.