Вночі, 8 вересня, 5 біл-бордів з рекламою Партії УДАР Віталія Кличка були пошкоджено. Рекламні щити стояли вздовж міжнародної траси Київ-Чоп. Невідомі, вночі, наклеїли поверх реклами партії інформацію Партії регіонів.

Як стверджують ударівці, оренда на ці рекламні площі була заключена до 26 жовтня 2012 року. Саме тому вони здивовані таким неочікуваним для себе сюрпризом: замість своєї реклами – реклама іншої політичної сили.

Коли на ранок помітили що біл-борди переклеєно, кандидат у народні депутати України по 68 одномандатному виборчому округу  Ростислав Буланов викликав на місце події працівників міліції.

За фактом вчиненого правоохоронці склали протокол, до якого прикріпили копію договору представників "УДАРу" з власником усіх 5 рекламних щитів. За словами останнього, всі дозвільні документи на встановлення біл-бордових конструкцій в нього були, в тому числі погоджені органами місцевого самоврядування.

«Виготовлення зображення для біл-борда становить 150 гривень. Його поклейка – від 150 до 200 гривень. Тож, у цілому, завдані збитки можна оцінити мінімум у 1 500 гривень. При цьому, не рахуючи, що вже майже п’ятий день носії перебувають в тому стані, в якому їх виявили 8 вересня, доки міліція здійснює протокольні дії. А кожен день нами оплачений, і ці гроші навряд будуть повернені. Але гроші ніщо, в порівнянні з втратою п’ятиденного контакту з нашим виборцем.

Наразі ми звертатимемось до суду з позовом на Партію регіонів. Це єдине що нам залишається робити. Ми принципово будемо боротись виключно в правовий спосіб, адже поважаємо чинне законодавство, приватну власність, здорову конкуренцію; і не звикли вдаватися до таких диких методів виборчої протидії.

Агітаційну роботу нашої політичної сили постійно намагаються зірвати. От нещодавно, в нас були прецеденти із забороною розміщення агітаційних наметів на території селища Середнє та міста Перечин. В останньому нами виграно судову справу, де постановою визнано дії міської влади щодо заборони незаконними та безпідставними», - коментує ситуацію Ростислав Буланов.

Нагадаємо, що це не перший випадок в якому нищиться зовнішня реклама "УДАРу". Ще в липні у місті Виноградово невідомі пошкодили біл-борд із їхньою політичною рекламою. Винних у хуліганстві знайдено так і не було.

Детальніше на МАПІ
 
Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.