Боротьбою за вплив розпочалась робота ОВК виборчого округу №193 з центром у Кам’янці-Подільському. Після заміни Центральною виборчою комісією представників малоактивних у політичному житті країни партій з інших регіонів України їхніми місцевими представниками, стала чіткішою загальна заангажованість окружної комісії під провладну Партію регіонів

Прикладом технічного представництва ПР у комісії є новий член ОВК Сергій Кротік. Член Партіє регіонів, він є депутатом від цієї політсили в Кам’янець-Подільській районній раді. У комісії представляє Всеукраїнську політичну партію «БРАТСТВО».

Оновлена більшість складу комісії задалася метою замінити свого голову – Павла Білоуса (фракція «Блок Юлії Тимошенко – «Батьківщина»). 7 вересня його замінено представницею Об’єднаної опозиції Надією Мазурик, котра має досвід роботи в окружній комісії, і спроби впливу на результати волевиявлення матимуть, на думку кам’янчан, менше успіху, ніж мали б при попередньому керівникові.

Пристрасті спалахнули 4 вересня, коли дві третини членів вирішили звернутися до ЦВК з поданням про заміну голови. Паралельно уповноважена від Партії регіонів Надія Сільченко подала скаргу до Хмельницького адміністративного суду в зв’язку з порушенням Павлом Білоусом чинного виборчого законодавства. Представникові опозиції, якому випало очолювати окружну виборчу комісію, закидають таке: на першому засіданні без кворуму, коли прийшло лише вісім членів (половина з них була без документів) він склав присягу особисто разом з трьома членами; Павло Білоус не веде журналу вхідної документації; на стенді не вивішено постанови ОВК.

5 вересня відбулось два засідання Хмельницького окружного адміністративного суду і винесено постанови, якими визнано протиправними дії Павла Білоуса, що полягають у систематичному порушенні Закону України «Про вибори народних депутатів» та невиконанні своїх обов’язків як голови ОВК №193. «На першому засіданні комісії постанови не виносились, тому і не були вивішені», – аргументував він у коментарі на місцевому телебаченні.

Центральна виборча комісія спочатку відмовила у задоволені подання членів окружної виборчої комісії ОВК №193. Воно було без печатки, без підпису голови, заступника голови або головуючого на засіданні виборчої комісії. Підписали його секретар ОВК Оксана Тарнавська («Єдина Родина») та одинадцять членів комісії. Також до подання не було додано актів про виявлення порушень Закону «Про вибори народних депутатів України». Проте своєю постановою №817 від 7 вересня 2012 року ЦВК достроково припинила повноваження Павла Білоуса як члена окружної виборчої комісії ОВО №193. Відповідно до подання фракції Верховної Ради України «Блок Юлії Тимошенко - «Батьківщина», головою окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу №193 призначили Надію Григорівну Мазурик.