На Позняках школярам від 1 до 6 класу розносили подарунки від кандидата-самовисуванця у 212 виборчому окрузі Сергія Кримчака.

В неділю ввечері організована група людей розносила по квартирах портфелі для дітей. Всередині було шкільне приладдя та агітаційна листівка Сергія Кримчака.

Київ. Подарунки від кандидата-самовисуванця у 212 окрузі Сергія Кримчака

Київ. Подарунки від кандидата-самовисуванця у 212 виборчому окрузі Сергія Кримчака

Позняки

Люди кандидата носили пакунки визначеним заздалегідь адресатам: школярам до 6 класу. Цікаво, що самі ж «кур’єри» не відразу могли назвати прізвище благодійника.

25-річний кандидат Сергій Кримчак є депутатом Київської міської ради, а також має посаду генерального директора у ТОВ «Юридичний центр «Правозахисник».

Хоча школярі не є виборцями, такі дії спрямовані на завоювання  симпатії у їхніх батьків. Наявність у портфелі агітаційної листівки кандидата це підтверджує.

Водночас, відповідно до частини 13 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України»: «забороняється проводити передвиборчу агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки мінімального розміру заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей». Такі дії вважаються непрямим підкупом виборців.