В Сумах у деяких міських маршрутних таксі з’явилася реклама без вихідних даних та логотипів партій, але за стилістикою та змістовим наповненням схожа на рекламу Комуністичної партії України

2012-09-06_10.30.52_.____

Спостерігач Громадянської мережі ОПОРА зафіксував одну із листівок. Основне гасло цієї листівки «Вернём страну народу!» розміщене і на біл-бордах Комуністичної партії. Цікаво, що текст листівки набраний російською мовою, проте маленьким шрифтом внизу міститься переклад українською.

2012-09-06_10.40.50_._____

Нагадаємо, що реклама в громадському транспорті є грубим порушенням ст. 74 ЗУ «Про вибори народних депутатів України».

ОПОРА вже повідомляла про аналогічні випадки у багатьох містах України.

У Сумах у липні на маршрутках було розміщено рекламу Партії регіонів та кандидата від Партії регіонів по округу №158 Олександра Костенка. Через деякий час партійні логотипи були заклеєні та замінені іншим місцевим брендом регіоналів «Сумський регіон», символіка якого дуже нагадує партійний логотип, а ось рекламу кандидата так і не прибрали.

За коментарями звертайтесь:

Оксана Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 067 14 20 301
 
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 066 305 51 90

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.