Вчора у мережі Інтернет з’явилося відео про те, як 8 вересня до свята Дня визволення Донбассу ветеранам поквартирно розносили продуктові пакети з агітацією від Олексія Азарова. Син прем’єр-міністра України є кандидатом  від Партії регіонів по мажоритарному округу №47, до якого входять місто Слов’янськ, а також Олександрівський та Слов’янський райони. Відеоролик виклав на своєму каналі в мережі YouTube користувач MrVladimir8888: 

Опонент Олексія Азарова по мажоритарному округу №47 від партії Політичне об'єднання "Рідна Вітчизна" Олег Котенко вже подавав позов до суду щодо можливого підкупу виборців. У позові йдеться: «У кінці серпня поточного року і на початку вересня 2012 кандидатом у народні депутати України Азаровим Олексієм Миколайовичем була проведена акція в школах міст Слов'янськ, Святогорськ, Миколаївка, Олександрівського та Слов'янського районів, в рамках якої було роздано подарунки з символікою “Наш регіон" Олексій Азаров”, а саме, ортопедичні портфелі з вкладеними туди шкільним приладдям. Орієнтовна вартість цього пакета становила 150-200 грн. Кандидат в народні депутати України Азаров Олексія Миколайович є лідером громадської групи «Наш Регіон». 7 вересня відбувся судовий розгляд справи, де суддя Донецького окружного адміністративного суду Ігор Тарасенко відхилив позов, мотивуючи це тим, що школярі не є виборцями.

Громадські спостерігачі ДОО ВГО «Комітет виборців України», які діють в межах загальнонаціональної кампанії Громадянської мережі ОПОРА зазначають, що молодіжна, студентська, дитяча проблематика, а також питання літніх людей та ветеранів стали найпоширенішою формою передвиборчої активності кандидатів-мажоритарників в Донецькій області. Це перетворюється на передвиборчу технологію, яка містить елементи як прямого, так і непрямого підкупу виборців, що є порушенням Закону та є неприпустимим з точки зору елементарної моралі та етики ведення передвиборчої кампанії.

За коментарями звертайтесь:
Олександр Клюжев,
Координатор громадського спостереження за виборами народних депутатів України у Донецькій області, яке здійснюється ДОО ВГО «Комітет виборців України»  в межах загальнонаціональної кампанії Громадянської мережі ОПОРА
+390958225319

Довідково:

Громадське спостереження ДОО ВГО КВУ та ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.