7 вересня в м. Малин (ОВО №66) відбулося відкриття та освячення відремонтованої дороги по вул. Приходька. Як повідомляє спостерігач ОПОРА, це була друга спроба відкриття відремонтованої дороги кандидатом  в депутати  від Партії регіонів В.С. Журавського в цьому ж мікрорайоні.  

Перша спроба відбулася 23 серпня, але тоді прийшло мало людей. Вчора були запрошені жителі багатоповерхівок та приватних секторів цієї вулиці. Агітатори розклеїли оголошення на під"їздах будинків і аналогічні запрошення розкидали по поштових скриньках. На відкритті дороги був присутній міський голова Малина Стельмах С.В., який дякував кандидату в депутати за його роботу. Кандидат у народні депутати В.Журавський, в свою чергу, обіцяв і надалі допомагати жителям у вирішенні їх проблем, встановленні дитячих майданчиків, але вже після того, як пройдуть вибори, бо, мовляв, в іншому випадку, він порушить Закон. Також він підкреслив, що на ремонт дороги протяжністю півтора кілометри було витрачено 2 мільйони гривень та пообіцяв молитися за малинчан в храмі.

Житомирщина

Житомирщина

На відкриття дороги прибули  й жителі з інших мікрорайонів Малина, але вже з іншими намірами. З розповіді одного з агітаторів «міні-штабу» кандидата їм  пообіцяли, що після  зустрічі вони отримають винагороду близько 100 грн. відповідно до кількості запрошених ними людей. Присутній на заході спостерігач ОПОРИ свідчить, що в наприкінці дійства люди заметушилися, шукаючи в натовпі «відповідальних», аби отримати свої кошти. З’ясувалося, що роздавати гроші в сумі по 100 грн. будуть пізніше, коли  розійдуться  запрошені  виборці.

Громадянська мережа ОПОРА звертає увагу на те, що даний факт може бути витлумачений як непрямий підкуп виборців (ч. 13 ст. 74) Закону про вибори народних депутатів). Вказана стаття Закону передбачає: «Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки мінімального розміру заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей».