Як повідомив спостерігач ОПОРА, 6 вересня  на черговому засіданні окружної виборчої комісії в Чуднові  (ОВО №67)  стався конфлікт між кандидатом у народні депутати від ВО «Свобода» Юрієм Градовським та головою окружної виборчої комісії

Причиною стало ігнорування членами комісії зауважень кандидата щодо порушень у ході засідання – незабезпечення членів комісії проектами рішень, відсутність на стенді офіційної інформації. Врешті, кандидат хотів вручити заяву  голові комісії з проханням надати йому протокол засідання ОВК, але голова комісії покинула зал засідань, проігнорувавши його прохання.

Невдовзі після того, як Юрій Градовський  піднявся в кабінет голови комісії та її заступника, туди прибув наряд міліції. Кандидат закликав працівника міліції не прикладати до нього рук За декілька хвилин прибули ще двоє міліціонерів.

Зі слів керівництва комісії, кандидат увірвався до даного приміщення, підвищував на них голос, ображав нецензурними словами та погрожував. Градовський Ю. І. сказав спостерігачеві ОПОРА, що він лише зайшов до кабінету керівництва ОВК для того, щоб вручити комусь із них заяву з проханням надати в законом визначений термін копію протоколу  засідання окружної виборчої комісії

Хоч після довгих дискусій секретар комісії все таки прийняла заяву, зареєструвала її та надала Градовському підписаний другий примірник, Градовський Ю. І. повідомив  спостерігачеві ОПОРА про намір подати заяву до  прокуратури Чуднівського району.

Dodatok_2_Zayava_Gradovskogo

Dodatok_3_Gradovsky_i_miliciya
 

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.