Активістам партій "УДАР" представник місцевої влади намагався перешкоджати встановлювати агітаційний намет у селищі Середнє (одномандатний виборчий округ №68).

Як розповіла голова Ужгородського районного осередку "УДАРу" Лариса Сарваш, партійці вранці письмово повідомили селищну владу про намір розкласти агітаційний намет. Однак, коли активісти це намагалися зробити на центральній площі селища, до них підійшов заступник селищного голови Середнього Віталій Плеша. Зі слів Сарваш, представник селищної ради у грубій формі, вживаючи нецензурну лексику, сказав, що розкладати намет не можна, оскільки це не погоджено із сесією селищної ради. Також Віталій Плеша погрожував Ларисі Сарваш, через що на місце події було викликано наряд міліції.

Сам Віталій Плеша у коментарі зазначив, що дійсно вказав активістам не розміщувати агітаційний намет, оскільки на площі 7 вересня працював «виїзний ринок», і на місці агітаційного намету мав стояти торговий намет. Віталій Плеша стверджує, що захищав інтереси підприємця, і нецензурну лексику та погрози в адресу Лариси Сарваш не застосовував.

Селищний голова Середнього Емеріх Крицкій зазначив, що його підлеглий дійсно має рацію, оскільки на місці встановлення намету працював «виїзний» ринок. Він сказав, що представники партії "УДАР" у своїй заявці на встановлення намету вказали лише вулицю Закарпатську, натомість не конкретизували місце на вулиці Закарпатській.

Водночас на місці роботи «виїзного» ринку знаходяться агітаційні намети «Батьківщини» та Партії регіонів. За словами селищного голови,  ці намети не заважають роботі ринку, так як їх встановлено не на місцях для торгових наметів.

Як повідомили працівники ринку, на місці намету "УДАРу" дійсно зазвичай стоїть торговий намет, однак у цей день його не було, оскільки власники нібито поїхали у відпусту.

Закарпаття

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.