Кандидат у депутати до Верховної Ради України від Партії регіонів по одномандатному виборчому округу №73 Іван Бушко продовжує поєднувати передвиборчу кампанію і державну службу

9 серпня голова Закарпатської облдержадміністрації підписав заяву свого першого заступника Івана Бушка, надавши йому відпустку на період виборчої кампанії. Тож, з 10 серпня держслужбовець не виконує посадові обов’язки, займаючись особистою виборчою кампанією у мажоритарному окрузі. Про це повідомляв один з інформаційних сайтів Закарпаття.

Натомість, 6 вересня на офіційному сайті Закарпатської обласної адміністрації з’явилася інформація, яка свідчить що Іван Бушко продовжує виконувати свої посадові обов’язки. Так, за інформацією сайту, у середу, 5 вересня, він «здійснив робочу поїздку до Берегова. Під час прийому громадян посадовець поспілкувався із берегівчанами, опісля  - відвідав навчальні заклади міста та районну лікарню.». Окрім цього, Іван Бушко, під час перебування в районі, зустрічався з головами сіл, які входять до Берегівського району.

Темами, якими опікувався кандидат під час візиту, були будівництво об’їздної дороги, аварійного стану мосту в місті Берегово, завершальних етапів облаштування спортивного майданчика в ЗОШ №4, реалізації комплексного ремонту в Берегівській районній лікарні та майбутнього капітального ремонту в дитячих яслах №16 міста.

З інформації очевидно, що не зважаючи на відпустку, державний службовець продовжує займатись посадовими обов’язками. Одначе район, в якому Іван Бушко здійснює свою діяльність, входить до меж одномандатного виборчого округу, за яким він балотується. Тому всі зустрічі з виборцями, а також візити в заклади й установи, можна розцінювати, як використання службового становища задля непрямої агітації на користь своєї кандидатури.

2012_09_06_bushko_i_dali_pracjuje_

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.