Кандидат в народні депутати України по виборчому округу № 27Олександр Момот (Партія регіонів) рекламує себе за допомогою адмінресурсу

Зловживання адміністративним ресурсом було зафіксовано на офіційному сайті Жовтневої районної ради міста Дніпропетровськ (посилання на ресурс – http://www.jrr.dp.ua), на якому регулярно публікується інформація про діяльність провладного кандидата Олександра Момота.

сайт http://www.jrr.dp.ua

Так, на сайті можна знайти різну інформацію про виборчу діяльність кандидата: проведення зустрічей з молодіжними лідерами та головами студентських рад вишів міста Дніпропетровськ, його комунальні ініціативи та їхню реалізацію.

Крім того, серед згаданих заслуг Олександра Момота значиться і ремонт ліфту (за адресою: просп. Героїв,17, під’їзд 5) на суму 141 тис. грн. Оновлення ліфту реалізоване за кошт ліфтового господарства. Урочисто відкрив оновлений ліфт саме Олександр Момот. Захід проходив у присутності заступників Голови Жовтневої Ради Гайворонського Г.Д. та Жосуля А.К., голови Жовтневої районної у місті Дніпропетровськ територіальної виборчої комісії Степаненко Л.С. та представників КЖЕП і ліфтового господарства.

В пунктах 2 і 3 частини 1 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України» йдеться: п.2 – «Участь у передвиборчій агітації забороняється: органам місцевого самоврядування», п.3 – «У робочий час посадовим і службовим особам органів»; у частині 4 цієї ж статті зазначено: «Забороняється розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами в приміщеннях організацій державної та комунальної власності».

 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.