Напередодні виборів Сумська обласна державна адміністрація планує заключити інформаційні договори із комунальними ЗМІ області щодо висвітлення діяльності чиновників. Про це представнику ОПОРИ повідомив один із редакторів комунальних ЗМІ на умовах анонімності

Начебто у цьому немає нічого підозрілого, але інформацію щодо додаткових грошей, які отримають комунальні ЗМІ, редакторам повідомив заступник губернатора Сумщини Ігор Яговдик на закритій нараді. Він також розповів про те, як правильно писати про вибори. Ця зустріч відбулася 30 серпня. При чому, запросили не усіх редакторів, а лише тих, хто не проти співпрацювати із владою.

Наразі редакторам пообіцяли, що об’єм фінансування на кожне комунальне ЗМІ виросте у тричі, порівняно із минулим роком.

«Преса сьогодні залишається одним із основних джерел інформації для громадян. У розпалі виборчої кампанії всі матеріали, розміщені на шпальтах ваших видань, мають бути виваженими, неупередженими та об’єктивними. Ці критерії – запорука чесних і прозорих виборів», – підкреслив Ігор Яговдик на зустрічі, повідомляє сайт Сумської облдержадміністрації.

Також мова йшла про нормативно-правову базу, якою мають керуватися засоби масової інформації у своїй роботі під час виборів. Присутні поділилися власним досвідом та практичними порадами.

Ігор Яговдик наголосив, що редакції комунальних ЗМІ мають серйозно підійти до справи і діяти виключно у правовому полі, забезпечити всім кандидатам рівний доступ до медіа-простору. Матеріали про кандидатів мають розміщуватись лише на основі договорів та з маркуванням «політична реклама» для зручності сприйняття читачами.

Представників приватних ЗМІ не запрошували на цю зустріч.

За коментарями звертайтесь:

Оксана Хоруженко
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 067 14 20 301
 
Ірина Стегній
прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 066 305 51 90 

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.