3 вересня Центральна виборча комісія внесла зміни до складу окружних виборчих комісій Рівненської області. Загалом, політичні партії поміняли 27 членів ОВК.

Згідно з постановою ЦВК № 737, у виборчому окрузі №152 з центром у Рівному достроково припинили свої повноваження:
  • Хуртамет Аліє Ісмаїлівна, 1960 року народження, представник Політичної партії України "РУСЬ ЄДИНА". Замінена на Лоєвського Олександра Вікторовича, 1961 року народження.
  • Шум Ольга Олександрівна, 1976 року народження, представник Народної Екологічної партії. Замінена на Войтко Ольгу Степанівну, 1956 року народження.
  • Паламарчук Юлія Юріївна, 1994 року народження, представник Політичної партії "Руська Єдність". Замінена на Оренбурову Олену Володимирівну, 1964 року народження.
  • Подустов Федор Іванович, 1954 року народження, представник Всеукраїнської політичної партії "БРАТСТВО". Замінений на Гонту Вячеслава Володимировича, 1987 року народження.
  • Луценко Анастасія Олександрівна, 1939 року народження , представник Партії "Руський блок". Замінена на Волчкова Володимира Миколайовича, 1971 року народження.

Зміни у складі комісій також відбулися у 153, 154, 155 та 156 виборчих округах Рівненської області. За поданням політичних сил, у 153 виборчому окрузі з центром у Рівному поміняли шістьох членів ОВК. Заміни провели політичні партії «Русь Єдина», «Народна екологічна партія», «Руська єдність», «Братство», «Руський блок» та «Союз анархістів України».

У 154 виборчому окрузі з центром у Дубно, своїх представників змінили Ліберальна партія України, «Руська єдність», об’єднання «Єдина родина», партія «Братство», «Руський блок» та Союз анархістів України.

У Дубровиці, яка є центром 155 виборчого округу, свої представників у комісії поміняла партія «Русь Єдина», «Руська єдність», «Єдина родина», «Братство» та «Руський блок».

156 виборчий округ з центром у Сарнах втратив і одночасно отримав нових членів ОВК від партій «Руська єдність», «Братство», «Русь єдина», «Союзу анархістів України» та «Єдиної родини».

Загалом, політичні партії поміняли 27 членів ОВК у всіх комісіях області. Таким чином, можна припустити, що процес формування кінцевого складу комісій на Рівненщині практично завершено. Як і очікувалося, партії – аутсайдери ввели до ОВК від своїх квот лояльних до влади представників. Це доводить той факт, що більшість нових членів комісій у минулому співпрацювали з Партією регіонів чи провладними політичними силами.

За коментарями звертайтеся:
Анатолій Бондарчук
Координатор виборчих програм ОПОРИ у Рівненській області
096 918 74 08