Як повідомляє довготерміновий спостерігач ОПОРА, у ОВО №67 (смт Чуднів) два  засідання  новоствореної ОВК були зірвані. Причина в тому, що до складу ОВК Чуднівського виборчого округу увійшли представники від Партії «Руський блок», Політичної партії України «РУСЬ ЄДИНА», Політичної партії «Руська Єдність» та «Союзу анархістів України», які не проживають на території області. І політичні сили, які вони представляють ніколи не проявляли активності на території Житомирської області. Врешті, вони відмовилися від повноважень членів ОВК в цьому окрузі. Наступною постановою ЦВК затверджено новий склад Чуднівської ОВК.  Заміною вибулим членам ОВК стали вчителі Чуднівської гімназії та головний лікар Чуднівської районної лікарні

Очолила комісію дружина керівника апарату Чуднівської райдержадміністрації та заступника голови районної організації Партії регіонів.

Нові члени ОВК відмовилися надати коментарі спостерігачеві щодо того, хто і при яких обставинах їм запропонував працювати в ОВК, яке відношення вони мають до маловідомих політичних сил, які їх висунули.

Подібна ситуація виникла і в ОВО №64. Як повідомили ОПОРІ, порушуючи вимоги Закону України «Про вибори народних депутатів України», перше засідання комісії скликав заступник голови комісії. Призначена голова ОВК №64, представник партії «Русь Єдина» Олена Лукашева, що проживає в Автономній Республіці Крим, за словами заступника, на зв'язок не виходить та на засідання не з’явилась.

У Житомирі ОВО №62 із 18 членів комісії 8 чоловік – не місцеві, а живуть у Луганську, Донецьку чи Криму.

 

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.