Кінець серпня та початок вересня на Сумщині багатий на різного роду свята: День Незалежності, дні міст та сіл області, 1 вересня. Учасники передвиборної гонки вирішили, що участь у масових заходах - це чудовий привід підвищити собі рейтинг.

Перший дзвоник у місті Ромни: солодощі від кандидата та черга до мера

Свято першого дзвоника у Ромнах пройшло за звичайним сценарієм: урочисті збори у кожній школі, парад першокласників, святкове випускання повітряних кульок в небо. Але в багатьох школах на урочистостях лунало прізвище кандидата по округу №161 від Партії регіонів Олександра Саєнка.

Як повідомив спостерігач Громадянської мережі ОПОРА, у загальноосвітній школі №3 на 1 вересня було презентовано новий комп'ютерний клас від кандидата, у школі №5 звучали слова вдячності Олександру Саєнку як меценату і благодійнику, який постійно допомагає школам, а першокласників зі школи №1 частували тортом, який він подарував.

Сам Олександр Саєнко відвідав ЗОШ №2. Цікавий факт повідомили ОПОРІ в штабі партії УДАР. Представники штабу звернулися до керівництва школи №2 з проханням взяти участь у святі їх кандидату Олегу Лисенку. Але УДАРівцям відмовили, заявивши, що Олександр Саєнко буде в школі як благодійник та депутат обласної ради, а не як кандидат.

Активіст ОПОРИ наголошує на тому, що свято для маленьких роменчан було вкрай важким:   діти спочатку мали на сонці вистояти урочисту лінійку, потім їх повели на центральну площу міста, де кожен перший клас кожної школи, чекаючи в черзі, мав сфотографуватися з міським головою, головою місцевого осередку Партії регіонів  Миколою Калашником, його заступником Оленою Проценко та начальником відділу освіти Зінаїдою Горбик. Після цього всім дітям подарували коробочки з зефіром від Олександра Саєнка.

День міст Суми та Глухів: найбільша активність Партії регіонів

День міста Суми відзначали два ні: 1 та 2 вересня. Основні урочистості за участю посадовців відбувалися саме 1 вересня. На святі найбільшу активність проявили кандидати від Партії регіонів по округу №157 Олексій Мовчан, №158 Олександр Костенко, самовисуванець по округу №157, почесний громадянин міста Суми Анатолій Єпіфанов.

Міський голова Геннадій Мінаєв і кандидат Олександр Костенко

Цікаво, що з представленням публіці Олександра Костенка були труднощі. Яскравий приклад: відкриття вхідної колонади до парку Ліщинських у Сумах. Стрічку урочисто перерізали голова Сумської обласної адміністрації Юрій Чмирь та міський голова Геннадій Мінаєв. А ось до вітального слова мер міста запросив Олександра Костенка, представивши його як «людину, яка небайдужа до нашого міста, який робить достатньо добрих справ».

Хоча до цього об’єкту кандидат не має жодного відношення, бо на будівництво колонади з цільового фонду міського голови в 2012 році було виділено 230 тис. грн.

Також Партія регіонів розпочала 2 вересня в Сумах акцію «День мікрорайону» із вулиці Роменська. Спочатку вони провели на стадіоні школи №25 футбольний матч, а потім змонтували сцену, де до 21.00 тривав святковий концерт. Час від часу ведучий наголошував, що свято влаштувала Партія регіонів. Також перед сумчанами виступив кандидат від цієї політичної сили в народні депутати по округу №157, секретар Сумської міської ради та очільник міського осередку партії Олексій Мовчан.

Глухів також святкував День міста 1 вересня. На урочистостях був помічений лише один кандидат по округу №159 – народний депутат Андрій Деркач, який представляє Партію регіонів.  Він відвідав головні урочистості на стадіоні «Дружба», де відбувся концерт Тіни Кароль, що проходив під його патронатом. Кандидата супроводжував міський голова Юрій Бурлака, голови  Глухівської та Путивльської районних державних адміністрацій Олексій Ткаченко та Анатолій Косовський, заступник голови Сумської обласної ради Олег Бояринцев.

У Тростянці Наталія Королевська та Андрій Шевченко залишили відбитки своїх рук

2 вересня день міста Тростянець відвідали лідер партії «Україна – вперед!» Наталія Королевська та відомий футболіст Андрій Шевченко. Під час офіційних заходів їх супроводжував міський голова Юрій Бова, який є кандидатом у народні депутати по округу №162 від партії «Україна – вперед!».

Тростянець

Візит розпочався з відвідування панського палацу, перед яким була організована виставка картин та виступав струнний оркестр Сумської філармонії. Тут Наталія Королевська, Андрій Шевченко та Юрій Бова привітали підприємців регіону з Днем підприємця, вручили почесні грамоти та почастували шампанським.

Після цього трійця кандидатів в депутати поклала квіти до пам’ятника Петру Чайковському, а потім нагородила переможців турнірів з великого тенісу та пляжного футболу, що були приурочені до Дня міста. Цікавою особливістю футбольного турніру стало те, що футболісти усіх команд були одягнені у футболки з логотипом партії Наталії Королевської «Україна – вперед!» на грудях та слоганом «Нові лідери – нова країна» на спині.

Тростянець

Тростянець

Після нагородження Андрій Шевченко роздавав автографи на м’ячах, футболках та листівках. Футбольні м’ячі також були з логотипами партії Наталії Королвської.

Міський голова Тростянця Юрій Бова запропонував створити в місті алею слави та розпочати її з відбитків рук Наталії Королевської та Андрія Шевченка. Пропозиція викликала бурхливу підтримку у присутніх і відразу були зроблені відбитки рук обох гостей.

У коментарі Громадянській мережі ОПОРА Юрій Бова зазначив:

- На дні міста я звісно був як міський голова, однак при цьому статус кандидата з мене ніхто не знімав. Тим більше таке поєднання не заборонено у виборчому законодавстві навіть при виконанні службових обов’язків. До-речі, Наталію Королевську всюди ми представляли як діючого депутата, її приїзд був не випадковим, оскільки у цей день святкується саме День підприємця, питаннями розвитку яких і піклується зараз Наталія Юріївна. Андрія Шевченка ніде не представляли як №2 у виборчому списку, а як відомого футболіста, Героя України.

За коментарями звертайтесь:
Оксана Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 067 14 20 301
 
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 066 305 51 90

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.