Навіть із третьої спроби не вдалося провести перше засідання окружної комісії одномандатного виборчого округу № 187 з центром у Хмельницькому.

29 серпня члени комісії збиралися двічі, та їх не вистачало для кворуму – вранці до приміщення дитячої школи мистецтв, яке виділяється ОВК традиційно, прийшло семеро з вісімнадцяти осіб, чиї прізвища опубліковані на відповідній сторінці офіційного сайту ЦВК. Увечері разом із головою, його заступником та секретарем комісії прийшло вже десятеро з них, але спромоглися лише скласти присягу та розібрати посвідчення.

Члени комісії не дотрималися домовленості зібратися через день, 31 серпня. Із вісімнадцяти прибуло шість. Знову не вдалося закликати до виконання обов’язків мешканців інших областей. До того ж, порушили уже складену присягу й проігнорували засідання заступник голови комісії Наталія Кострубська (фракція Партії регіонів) та четверо її членів: Василь Галушко (Українська партія «Зелена планета»), Валентина Голка (Ліберальна партія України), Наталія Партицька (Партія Наталії Королевської «Україна – вперед!» і Борис Плотніков (фракція Народної Партії у парламенті).

Шестеро членів комісії, керівництво якою покладено на Володимира Клюку (фракція блоку «Наша Україна-Народна Самооборона»), учергове домовилися розпочати роботу виборчої комісії зранку 3 вересня. До складу ОВК округу № 187 Центральною виборчою комісією затверджено одного жителя Маріуполя, троє киян, двох мешканців Криму та одного – Вінниці. Це основна на разі проблема, яка заважає скликати окружну виборчу комісію. Не з усіма вдається зв’язатися за телефонами, номери яких надано з ЦВК. Один із членів комісії, до котрого вдалося додзвонитися, працює за кордоном, а інша особа за межами України відпочиває. «Якщо такий принцип пошириться на формування й дільничних комісій, то можна вважати, що чергові вибори до Верховної Ради України не відбудуться», - ділиться враженнями член комісії Віталій Швед (Українська Народна Партія).

Пропорція 2:1 – місцевих жителів та представників інших регіонів країни – характерна для всіх окружних виборчих комісій на Хмельниччині. Тим часом до складу ОВК в інших регіонах включено чимало людей із області. Наприклад, мешканець Хмельниччини Олексій Поступальський (партія «Руська Єдність») є членом ОВК округу № 106 на Луганщині. Там скаржаться на його відсутність і брак у нього досвіду роботи в таких колегіальних органах.