Одна із семи окружних виборчих комісії на Хмельниччині так і не вписалися у відведений законом триденний термін для початку роботи після створення їх ЦВК. Решта окружних комісій провела перші засідання на межі фолу (три ОВК провели перші зібрання лише з другої спроби – ВО № 190, ВО № 191 та ВО № 193), з великими труднощами забезпечивши кворум. Адже від шести до восьми членів кожної з комісій мешкають не те що за межами одномандатних виборчих округів, де працюють їхні комісії, а взагалі за межами області. А представники партії «Руський блок» Акулови із АР Крим відкривають список членів трьох окружних комісій Хмельниччини.

Спостерігачам ОПОРИ на зібраннях комісій вдалося побувати з немалими труднощами. Багато членів і навіть деякі керівники, затверджені у складі окружних комісій Центральною виборчою комісією, не були поінформовані про місце роботи. Наприклад, один із членів комісії округу № 187, до якого вдалося додзвонитися, працює за кордоном, а інша – за межами України, відпочиває. Зате, наприклад, представниця партії Наталії Королевської «Україна – Вперед!» Наталія Партицька, склавши присягу й отримавши посвідчення, пішла на залізничний вокзал, пообіцявши бути на кожному із засідань.

Щоправда, збір членів так і не став засіданням – з другої спроби вдалося скликати лише десятеро чоловік. До того ж, у перебіг зібрання раз по раз втручався представник штабу Партії регіонів. Та це не йде ні в яке порівняння зі спробою провести засідання ОВК у Кам’янці-Подільському. Спочатку четверо членів комісії – Тетяна Остафійчук (Партія регіонів), Віктор Пилипчик (Народна Партія), Владислав Мармус (партія «Народно-трудовий союз України») і Наталія Осадчук (Українська партія «Зелена планета») - відмовилися складати присягу і залишили колег, звинувативши голову комісії, що не попередив їх про необхідність узяти з собою паспорти. Потім, коли члени комісії зібралися удесятьох повторно і присягли, Тетяна Остафійчук висловила претензії до голови ОВК Павла Білоуса (фракція БЮТ-«Батьківщина»), що її про засідання повідомлено лише смс-повідомленням, а не офіційним листом, щоб надати керівництву установи, де вона працює, як підставу для перебування на засіданні. Той відповів, що поки вона не склала присяги, то членом комісії не вважається.

Засідання ОВК виборчого округу № 188 з центром у Хмельницькому відбулося без голови. Киянин Андрій Бондаренко (партія «РУСЬ ЄДИНА»), за словами секретаря окружної виборчої комісії Віктора П’янкова (партія «Єдиний Центр»), повідомив телефоном, що не збирається брати участь у діяльності ОВК у Хмельницькому, оскільки згоди на це не давав. Він же повідомив, що ЦВК в телефонному режимі дозволила провести засідання заступникові голови Русланові Гасюку (Ліберальна партія України), та фактично воно відбулося за диригуванням секретаря. Шестеро осіб, які мешкають не на території виборчого округу, як повідомили на засіданні, відмовилися брати участь у роботі комісії або ж їхні контактні телефони, подані з ЦВК, закріплені не за ними.

На межі фолу почала роботу й ОВК округу № 190 із центром у Шепетівці  – без заступника голови Германа Маєвського (Всеукраїнська політична партія «БРАТСТВО»), який відпочивав у Криму, та секретаря Олександра Іваниська (Партія «Руський блок»). Зважаючи на це, член ОВК Олександр Пацюк (фракція Народної партії) вийшов з приміщення і пішов «копати бараболю», повернувшись пізно увечері.

Так і не вдалося закликати на засідання комісії голову ОВК № 191 з центром у Старокостянтинові. 24-літній Анатолій Прудько (партія Союз анархістів України) не продемонстрував конституційного порядку. Засідання відбулося з другої спроби завдяки заступникові голови Оксані Максимчук (КПУ). Кворум забезпечити змогли, хоча так і не вдалося познайомитися з членами комісії, які проживають в інших містах.

У ОВК округу № 189 з центром у Красилові такими є й заступник голови комісії Тетяна Криворучко (Народна Екологічна партія) та секретар Юлія Зарюгіна (політична партія «Руська єдність») – обидві киянки. Ні вони, ні члени комісії з АР Крим, з Чернігова та Запоріжжя не проявили пориву організовувати виборчий процес на Хмельниччині. Поки виділене для ОВК приміщення ще ремонтується, перше засідання відбулося у приміщенні Красилівської райдержадміністрації. 

В доброзичливій атмосфері, вважати, відбулося лиш засідання ОВК № 192, інтерес до якого проявила голова Дунаєвецької районної ради Тетяна Панасевич. Вона пообіцяла найповніше сприяння як у роботі окружної комісії, так і в навчанні членів дільничних комісій, у матеріально-технічному забезпеченні. І хоча з керівників комісії перше засідання провела тільки голова Леоніда Береза (Християнсько-демократична партія України), а секретар Сергій Іванченко («Єдина родина») з Києва написав заяву в партію про відмову від посади, комісія продемонструвала готовність працювати не тільки від засідання до засідання – складено графік чергування до наступного збору ОВК.