Вчора та сьогодні в Донецьку відбулися посвячення донецьких першокурсників у студенти. На посвяті студентів двох університетів була присутня народний депутат України та кандидат у депутати Тетяна Бахтеєва. Першокурсники Донецького національного університету отримали у подарунок флешки, а студентам Донецького національного медичного університету ім. Горького роздавали фонендоскопи та прилади для вимірювання тиску. У пакетах з написом «Твій депутат — Тетяна Бахтеєва» також була листівка-календар, де зазначався тираж 5 300 екземплярів.

Донецьк

Подарунки від Тетяни Бахтєєвої

Тетяна Бахтеєва балотується до Верховної Ради України по одномандатному мажоритарному округу №42, який включає в себе Ворошиловський, Калінінський та частину Куйбишевського районів міста Донецька, де територіально  і знаходяться вищезазначені університети.

Громадські спостерігачі ДОО ВГО «Комітет виборців України», які діють в межах загальнонаціональної кампанії Громадянської мережі ОПОРА зазначають, що молодіжна, студентська та дитяча проблематика вже стала найпоширенішою формою передвиборчої активності кандидатів-мажоритарників в Донецькій області. Зрозуміло, що більшість першокурсників, які отримали подарунки від кандидата Тетяни Бахтеєвої, на день виборів ще не матимуть права голосу.  Втім, це не виключає того, що через молодіжну чи дитячу аудиторію кандидати працюють із батьками.  І це вже стало певною передвиборчою технологією, яка містить елементи непрямого підкупу виборців. Якщо не юридично підкупом, то за своїм практичним змістом.

За коментарями звертайтесь:
Олександр Клюжев,
Координатор громадського спостереження за виборами народних депутатів України у Донецькій області, яке здійснюється ДОО ВГО «Комітет виборців України»  в межах загальнонаціональної кампанії Громадянської мережі ОПОРА
+390958225319
 
Довідково:
Громадське спостереження ДОО ВГО КВУ та ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.