Відділ по боротьбі із кіберзлочинністю Рівненського УМВС зацікавився інтернет-коментарем кандидата у народні депутати від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» про намір спалення опудала кандидата–мажоритарника по 152 виборчому округу Володимира Хомка.

Кандидат у народні депутати від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Андрій Бортнік звинувачує міліцію у залякуванні та здійснені тиску. Про це він розповів на прес-конференції, що відбулася 29 серпня.

"27 серпня близько 10 години ранку мені на мобільний зателефонувала моя дружина і сказала, що в домофон подзвонили якісь чоловіки. Вони не назвали свої прізвища, а лише сказали що вони працівники міліції і хочуть зі мною поговорити. Я сказав дружині, щоб вона їх не пускала, адже я ніяких правопорушень за собою не відчуваю. Якимось чином вони проникли у під’їзд. Через кілька хвилин дружина мені телефонує і плаче, у голосі відчувається страх, стрес. Каже, що ці особи, яких вона побачила у дверний глазок одягнуті, як представники сексуальних меншин, гламурні. Вони брутально ломляться у двері, вибивають їх, шарпають за ручку.", - розповів Андрій Бортнік.

За словами Андрія Бортніка, він знаходився за межами міста, а тому передзвонив друзям, щоб вони розібрались у ситуації.

"Я прибув у Рівне через двадцять хвилин, - говорить член Рівненського виконкому. - Мої побратими розминулися із ними у кілька хвилин. Коли я приїхав додому, з'ясував, що вони контактували із моїми сусідами, виставили мене перед ними, як злочинця. Представились, що вони є з управління по боротьбі із кіберзлочинністю обласного УМВС. Цікавилися моїми персональними даними: хто я, де працюю. Сусідам вони залишили свої контактні телефони, імена і сказали, що, якщо я з`явлюсь вдома, щоб сусіди про це повідомили їх по телефону.

Кандидат у народні депутати вважає, що причиною для візиту правоохоронців став намір його політичної сили спалити опудало мера Рівного, конкурента однопартійця пана Бортнікова по 152 виборчому округу Володимира Хомка.

"Акція мала бути проти того, що міський голова Рівного Володимир Хомко, зраджуючи інтереси виборців та рівнян, під прапором Партії регіонів вирішив балотуватися до Верховної Ради. Це нас обурило. Ми вирішили зробити опудало Хомка, обмотати його прапором регіоналів і спалити, висловивши тим самим нашу протестну позицію. Мною на одному із місцевих інтернет-ресурсів було написано коментар-анонс з приводу цієї акції. Потім ми подумали, що 26 серпня - День міста і щоб не псувати людям настрій, відмовились від тої акції. Але ж видаляти коментарі на цьому інтернет-ресурсі ми не можемо і він лишився. Ці хлопці за 10 хвилин дізнавшись у провайдера мою ІР-адресу, вирахували моє місце проживання і прийшли.

Начальник сектору зв`язків із громадськістю УМВС у Рівненській області Тамара Лисенко повідомила, що за даним фактом проводиться службове розслідування. Вона також зазначила, що правоохоронці діяли в межах своїх повноважень.

"27 серпня надійшло повідомлення до чергової частини Рівненського міського відділу міліції від співробітника, який здійснював моніторинг Інтернету, - пояснює правоохоронець. - В одному із коментарів дописувачів була фраза, що 26 серпня о 12 годині на майдані Незалежності буде спалено опудало Хомка, який нині є головою міста Рівне. З метою встановлення осіб, які розмістили коментар, працівники міліції здійснювали заходи в межах законодавства. В ході цих заходів було встановлено адресу, будинок та квартиру, з якої надійшов коментар. На нашу думку, це був заклик до неправомірних дій, до порушення громадського порядку. Працівники міліції, коли йшли за цією адресою не знали хто там проживає.

Тамара Лисенко запевнила, що двері до квартири кандидата ніхто не виламував і міліціонери були охайно одягненими та чемними.

За коментарями звертайтеся:

Анатолій Бондарчук
Координатор виборчих програм ОПОРИ у Рівненській області
096 918 74 08