В Голосіївському районі міста Києва (виборчий округ №211) з’явилися листівки із антирекламою кандидата в народні депутати від Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Сергія Терьохіна. В одній із них розмістили фото кандидата і такий текст:

«Увага! Розшукується депутат!

Виборцями Голосіївського одномандатного округу №211 розшукується колишній депутат-мажоритарник від округу Сергій Терьохін. У 2002 році вийшов з округу до Верховної Ради та не повернувся до виборців депутат від Голосіївського району. Останній раз його бачили на Майдані та у Міжнародному дитячому таборі «Артек».

Прикмети: Був одягнений в італійський костюм торгової марки Dolce & Gabbanaта годинник Rolex”.

На обличчі – яскраво виражені наслідки вживання дорогих французьких коньяків.

Якщо вам щось відомо про місцезнаходження депутата, звертайтеся до Центральної виборчої комісії.»

Чорний піар проти Терьохіна

На іншій листівці зображені фото ув’язнених Юлії Тимошенко та Юрія Луценка з лівого боку аркуша та світлини Сергія Терьохіна під час літнього відпочинку – з правого боку. Під фото поміщений текст такого змісту:

«Вони в тюрмі… А я на морі!

Поки в Україні йде запекла боротьба між владою та опозицією, Терьохін відпочиває на власній віллі в Іспанії…»

Київ

Обидві листівки не містять вихідних даних. У штабі ВО «Батьківщина» також нічого не знають про замовника цих матеріалів.

Згідно із частиною 1 статті 68 Закону України «Про вибори народних депутатів України»: «передвиборна агітація - це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата у депутати або партію - суб'єкта виборчого процесу. Передвиборна агітація може здійснюватися в будь-яких формах і будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України та законам України.» Отже агітувати можна як за кандидата або партію так і проти.

Водночас в частині 22 статті 74 цього ж закону зазначено: «забороняється виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про замовника друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск».

За коментарями звертайтеся:
Світозар Захарія,
координатор кампанії спостереження за парламентськими виборами-2012 у місті Києві,
(097)3656556,
 
Галина Будівська,
прес-секретар кампанії спостереження за парламентськими виборами-2012 у місті Києві,
(097)7468908