Мера Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса, який балотується кандидатом від “Нашої України” по виборчому округу №83 Віктор Ющенко назвав “просто попутчиком”. Під час прес-конференції в Івано-Франківську 27 серпня лідер “Нашої України” заявив, що Анушкевичус начебто висунувся кандидатом, не будучи затвердженим партійним з'їздом.

«В політиці є люди сильні і віддані ідеї, а є «попутчики», яким треба до найближчої станції «Чергові вибори», — зазначив екс-Президент. - Це слабка, примітивна поведінка людини, за якою не стоять ідеали, які його привели в політику». Віктор Ющенко розповів, що у своєму політичному житті він таких вчинків бачив сотні. На завершення розмови про мера Івано-Франківська Віктор Ющенко порівнянв його з маленьким приймаком і наголосив, що йому «це не цікаво коментувати»

Однак слова лідера “Нашої України” не відповідають дійсності. Як повідомив прес-секретар Івано-Франківської обласної організації УНП Михайло Савлюк, мажоритарний округ № 83 (Івано-Франківськ) партійний з’їзд “Нашої України” закріпив за лідером УНП в обалсті Віктором Анушкевичусом.

Івано-Франківський мер, якого публічно і несправедливо образив екс-Президент України запевняє, що Віктор Ющенко просто не розібрався у ситуації. Сам Анушкевичус заяви лідера “Нашої України” на прес-конференції не чув, але під час особистої зустрічі із ним Ющенко пояснив, що просто не зорієнтувався, про кого йде мова. “Потім йому було дуже незручно”, -- сказав Анушкевичус.

 

За коментарями звертайтеся:

email: [email protected]

Довідково: 

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.