Ігор ПалицяКандидат в народні депутати України по виборчому округу № 22 (м. Луцьк) Ігор Палиця заявив, що довірена особа його опонента Клімчука, Антон Кривицький замішаний в кримінальних оборудках з КП «Луцьктепло» і просився, щоб нардеп допоміг вирішити його кримінальні справи. Також кандидат звинуватив Клімчука у зловживанні своїм службовим становищем.

Про це у п'ятницю, 24 серпня, Ігор Палиця заявив на своїй прес-конференції, організованій для вузького кола ЗМІ.

За його словами Антон Кривицький замішаний у кримінальній схемі з КП «Луцьктепло». Мовляв, під час закінчення своєї каденції міського голови Антон Кривицький придумав схему, де державна котельня, яка мала дешевшу собівартість була реорганізована в приватне підприємство. 65% належало приватним інвесторам, які обіцяли привести нове обладнання, а 35 % - державі. Проте замість нового обладнання було привезено «хлам», який оцінено в півтора мільйони доларів, а частка держави в цьому підприємстві за рік зменшилась до нуля. На сьогоднішній день міська влада не має можливостей впливати на цю котельню, яка заробляє за рахунок низьких тарифів. 

«Антон Федорович приходив в штаб  і просився до мене на роботу, в моїх представників і казав закрити йому кримінальні справи. Зараз по ньому якісь кримінальні справи поновлено по газу. Натомість він обіцяв працювати на мене. Йому сказали, що тут не прокуратура і не суд. Він не туди звернувся», - додав Палиця.

Зауважимо, що Антон Кривицький зареєстрований довіреною особою кандидата-самовисуванця по 22 округу Бориса Клімчука, який працює головою Волинської ОДА. Донедавна Кривицький був радником Луцького міського голови Миколи Романюка, але з початком виборів звільнився.

Цього ж дня звинувачувальні заяви від Ігора Палиці лунали й на адресу його опонента, кандидата в народні депутати України Бориса Клімчука. Палиця звинуватив голову ОДА в тиску на НАК «Нафтогаз» та використанні  проблеми відсутності  гарячої води у Луцьку у своїх власних інтересах. «Я, маючи в минулому відношення до НАК «Нафтогаз», передзвонив відповідному працівнику НАК «Нафтогазу»... Я говорю: чого ж ви газ не включаєте? - Ну в мене було прохання губернатора, що після його дзвінка я включу газ. Завтра у 18 годині буде газ. - Я говорю: а як таке може бути? - Ну, так було раніше» - розповів кандидат.

Ігор Палиця збирає всю необхідну інформацію та обіцяє подати депутатське звернення до правоохоронних органів, щоб ті розібралися у кримінальних схемах КП «Луцьктепло» та причетністю до цієї справи Бориса Клімчука.

Як відомо, раніше Палиця заявляв про тиск на нього зі сторони Клімчука. Тож, озвучені на прес-конференції заяви, можуть бути продовженням розпочатого конфлікту між нардепом та головою облдержадміністрації. 

ОПОРА спробує взяти коментарі в зазначених осіб (Кривицього та Клімчука) з приводу озвученої інформації та інформуватиме про подальший перебіг подій довкола цього конфлікту.

Прес-служба Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
Детальніше:
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
067 416 50 86
 
Довідково: 
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.