У Лисичансьу голова місцевого осередку партії «Єдиний Центр» заявляє, що представник в окружній комісії № 107 від «Єдиного центру» засланець від іншої політичної сили. Рішенням ЦВК до складу окружної комісії  № 107 (Центр – м. Лисичанськ)  увійшла представник Єдиного Центру Шумська Тетяна Миколаївна

У той же час Мельникова Антоніна, голова Лисичанського місцевого осередку партії «Єдиний Центр» повідомила громадським спостерігачам ОПОРА, що вона здивована представництвом цієї ж партії в окружній комісії № 107 від ії політичної сили. Люди, які увійшли до складу ОВК, жодного відношення до партії «Єдиний Центр» не мають  та ніколи не мали.  «Хто ці люди і звідки вони узялись мені не відомо. У той же час, на мою думку, ці люди були підіслані від іншої політичної сили. Згідно із законодавством, Центральний офіс партії подає представництво до ОВК. Але яким чином в Центральному офісі партії змогли набрати представництво в ОВК на Луганщині, якщо  в нас ніхто не питав. Останні 3 роки взагалі не було всеукраїнського з’їзду партії «Єдиний центр». Ми зараз фактично не маємо голови обласної організації партії «Єдиний Центр», який склав повноваження.  Але ж у той же час наша партія подає членів у склад ОВК Луганщини, яких жодна місцева організація Єдиного центру  не знає»,   - повідомила А. Мельникова.

Згідно з даними Луганської обласної юстиції, головою Луганської обласної організації партії «Єдиний центр» є Костянтин Ільченко. В інтерв’ю громадським спостерігачам ОПОРА Костянтин Ільченко повідомив, що вже не має відношення до партії «Єдиний центр» та покинув ії. Хто був поданий у склад ОВК і яким чином йому невідомо. 

Андрій Блінов, голова секретаріату Луганської обласної організації «Єдиний Центр», в інтерв’ю громадським спостерігачам ОПОРА повідомив, що зараз дійсно голова обласної організації склав із себе повноваження та зараз він виконує обов’язки голови обласної організації. Однак юридично вони ще не внесли зміни в обласному управлінні юстиції. Щодо ситуації по ТВО № 107, то Андрій Блінов повідомив, що партія «Єдиний центр» подавала у склад ОВК  Шумську Тетяну Миколаївну, яка дійсно представляє згадану партію, хоча її членом не являється. На питання громадських спостерігачів, яким чином визначали членів ОВК і чи консультувались з місцевими організаціями, Андрій Блінов відмовився відповісти. Аргументував це тим,  що це лише  внутрішньопартійна справа, яка не стосується громадських спостерігачів.

 

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічний перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотерміновго спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти