chornoivanenko

Представником Громадянської мережі ОПОРА проведено інтерв’ювання кандидата в народні депутати в одномандатному мажоритарному округу № 101 Чорноіваненка Олександра Анатолійовича. В інтерв’ю кандидат розповідає про його цілі та наміри, а також специфіку ведення виборчої кампанії 2012 року

Олександр Чорноіваненко зареєстрований від ПП ВО «Батьківщина» в одномандатному виборчому окрузі № 101 з центром у смт. Голованівськ. Межі округу: Гайворонський, Голованівський, Маловисківський, Новоархангельський, Новомиргородський, Ульяновський райони Кіровоградської області.

Коротка біографічна довідка

Народився і виріс у с. Тишківка Новомиргородського району. Батько – Анатолій Чорноіваненко, відома в області людина. Тривалий час працював у сфері кооперації. У 2005 році вступив до лав партії ВО «Батьківщина». Зараз помічник-консультант народного депутата України, депутат обласної ради, перший заступник голови фракції «ВО «Батьківщина».

Для чого Ви балотуєтесь в депутати?

Я йду в депутати, щоб сприяти встановленню принципів, які запропонувала Об’єднана опозиція: Справедлива держава, Чесна влада, Гідне життя.

Я зроблю все від мене залежне, щоб звільнити Юлію Тимошенко, Юрія Луценка, усіх політичних в’язнів, припинити політичні репресії.

Я, як і всі мої однодумці по Об`єднаній опозиції, зроблю все можливе для захисту української мови як основи державності. Я бачу Україну повноправним членом Європейської спільноти і працюватиму для цього.

Чи буде у Вас окремий виборчий штаб?

Так.

Чи будете Ви відкривати свою приймальню для громадян?

Так.

Як Ви оцінюєте своїх суперників на окрузі? Які шанси у Вас?

Найсерйознішими суперниками на окрузі є Грушевський В. А., Супрун Л. П. та Литвин Ю. О. Найбільші шанси з них є у Грушевського В. А., зважаючи на великі грошові кошти та адмінресурс. Свої шанси оцінюю як достатньо високі, враховуючи не тільки рейтинг політичної сили, а й власні зусилля.

Яку Ви плануєте агітаційну кампанію?

Протягом виборчої кампанії, як мінімум двічі, у кожному населеному пункті округу буде проведено зустрічі з виборцями, буде організовано роздачу власних листівок (5-7 випусків), проведено два етапи соціологічного опитування (початок вересня та середина жовтня). Крім того, будуть певні матеріали у засобах масової інформації.

Які, на Вашу думку, найактуальніші проблеми Вашого округа?

Погана газифікація сіл, особливо у західних районах; відсутність нормальних доріг до багатьох сіл, недосконалість транспортного сполучення; низькі закупівельні ціни на молоко; високі темпи безробіття; закриття шкіл, дитячих садочків, ФАПів; низькі зарплати та пенсії; підвищення пенсійного віку; погане освітлення вулиць; висока корумпованість судів, правоохоронців та чиновників; значний податковий тиск на підприємців; екологічні проблеми; проблеми з наданням житла, особливо для молоді.

Що Ви будете робити в разі поразки?

Продовжувати працювати на окрузі, по мірі можливостей вирішувати проблеми жителів, готуватися до наступних парламентських виборів.

Які Ваші прогнози щодо явки виборців?

60-65%

Чи вважаєте Ви необхідним громадське спостереження на виборчих дільницях?

Так.

Додаткова інформація

Я, Чорноіваненко Олександр Анатолійович, підтримую встановлення влади народу над президентом і депутатами через закони про імпічмент Президента Януковича та закон про відкликання народного депутата, якщо останній не виконує своїх зобов’язань.

Усвідомлюючи свою відповідальність перед Українським народом і Об`єднаною опозицією «Батьківщина», яка висунула мене кандидатом в народні депутати України, беру на себе такі зобов`язання:

1. Вступити до фракції Об’єднаної опозиції «Батьківщина» у Верховній Раді VII скликання та не виходити з неї протягом дії мандату, наданого мені виборцем.

2. Голосувати лише особисто, підтримати закон про кримінальну відповідальність за голосування картками інших депутатів.

3. Особисто проголосувати за закони, спрямовані на виконання Програми Об'єднаної опозиції, зокрема за закон про процедуру імпічменту, за імпічмент Януковича та за закон про відкликання народного депутата.

4. Дбати про свою людську і політичну репутацію, публікувати у ЗМІ регулярно, раз на рік свою декларацію про доходи та видатки.

У разі невиконання цих зобов’язань присягаюся написати заяву про складання депутатських повноважень.

 

Надія Домаш
прес-секретар Громадянської Мережі ОПОРА
у Кіровоградській області
 
За коментарями звертайтесь:
Євгеній Патруль
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА
у Кіровоградській області
099 44 13 777

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.