dashutinКандидат по округу №162 (міста Лебедин, Охтирка, Великописарівський, Лебединський, Охтирський, Тростянецький райони) від Партії регіонів Григорій Дашутін в коментарі представнику Громадянської мережі ОПОРА заявив, що фальсифікація виборів до Верховної ради України неможлива

На окрузі №162 зареєстровано всього 8 кандидатів у народні депутати і з них лише один – самовисуванець. Невже цей округ обійшли стороною «клонування» та інші технології? На Вашу думку, чому так сталося?

Це не випадковість. Ще два роки тому ми домовилися, що регіон потребує консолідації, зусиль на роботу, творчість, підтримку талановитої молоді. Це була продумана поведінка всіх політично активних людей округу.

А чим викликане Ваше поспішне рішення стати членом Партії регіонів, адже Ви отримали партійний квиток лише 2 червня 2012 року…

Ви знаєте, я завжди був конструктивний до влади і на той час – в 2004 та 2005 році - я не змінив поведінку. Ви знаєте, може не завжди суспільство розуміє, але політичної структуризації в суспільстві не відбулося і в партіях сьогодні біля 3% населення. Тому я скажу, що не змінював свою поведінку по відношенню до влади. Сьогодні політика в державі йде така, що за основу ставить виробництво, людину робочої професії, людину, яка виробляє валовий продукт – а потім всі політичні чвари. Можливо, сьогодні Партії регіонів не вдається йти в авангарді політичних презентацій, але дійсно багато робиться.

На Вашу думку, чи будуть фальсифікації на цих виборах?

Фальсифікацій на моєму окрузі просто не може бути. Так само і фальсифікацій в державі просто не може бути. Бо ви ж бачите, що політичний процес йде дуже активно, але й дуже прозоро.

Григорій Дашутін був народним депутатом двох скликань: з березня 1998 по березень 2005 - обирався на тій же території, яка зараз входить до округу №162.

Його суперниками є Юрій Бова від Партії Наталії Королевської – "Україна – Вперед!", Віталій Волощук (Українська Народна Партія), від комуністичної партії народний депутат Володимир Даниленко, від партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" Ірина Купрейчик, самовисуванець Олексій Лепков, Петро Федірко (Соціалістична партія України), Андрій Шушман - партія "УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка".

За коментарями звертайтесь:
Оксана Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 067 14 20 301
 
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 066 305 51 90

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.