Кандидат по округу №158 (зарічний район міста Суми, Білопільський, Краснопільський, Сумський райони, центр – Білопілля), член партії ВО "Батьківщина" Олександр Михайлович Волков під час зустрічі з журналістами був досить відвертим

VOLKOV

Про свого «двійника» на окрузі

Ми прийняли рішення, що звертатися до суду немає сенсу. Інша справа, що це є спроба фальсифікувати вибори – зміни думки. Однакові прізвища, ім’я і люди, безумовно, можуть помилитися. На мою думку, тут справа за правоохоронними органами. Бо за цією людиною стоять конкретні люди, які йому пересувають руки-ноги, які його возять, за нього підписують. Але тут може бути й інша технологія. Мені це не подобається, я – обурений. І от уявіть собі таку ситуацію: через тиждень цього Волкова знаходять десь на узбіччі з поломаною головою. Хто зробив? Кому він заважав? Ну не односельчанам же? Він заважав Волкову. Проти Волкова порушується кримінальна справа і по ЗМІ розходиться сигнал про це. Це і є метод політичної технології. Розказати бабусям, що Волков замовив того Волкова. На превеликий жаль, цей хлопець не розумію куди він попав, що він може стати жертвою такої політичної технології.

Про непрямий підкуп виборців

Подивіться уважно, хто дарує майданчики! Благодійний фонд Олександра Волкова! Волков ніякого відношення не має, він вийшов з цього благодійного фонду згідно із законом. Він не є ні засновником, ні президентом цього благодійного фонду! Ну а те, що він називається так – пробачте! Цей фонд утворювався в 2005 році – це я вам теж розказую. Коли тут в Сумах ще й мови про майданчики не було, він допомагав по всій Україні.

Про можливе відкликання членів ЦВК

Я вам можу 100% сказати, що членів ЦВК не відкличуть. В мене є інформація, що не підуть вони на це. Сьогодні для Януковича найголовніше питання – визнання виборів. Не дай Бог, міжнародна спільнота не визнає вибори – тобі буде взагалі гаплик. А відкликання серед виборчого процесу двох ключових людей з ЦВК, тим паче, тих, які представляють опозицію… Вони на це не підуть.

Про поведінку в майбутньому парламенті, якщо виграє вибори

Я не іду по партійним спискам, я йду як само висуванець. І, перш за все, в мене є відповідальність не перед партією, а перед виборцем. З ким я буду, де я буду, буде залежати від того, чи залишаться партії самостійними учасниками процесу у парламенті: «Батьківщина» окремо, «Фронт змін» - окремо. Або вони об’єднаються під керівництвом незрозуміло кого. Якщо Об’єднана опозиція буде монолітною фракцією, якщо її буде очолювати Арсеній Яценюк, який сьогодні конкретно працює проти мене, я безумовно в цю фракцію не піду і буду утворювати якесь об’єднання. При чому, я абсолютно впевнений, що таких людей буде дуже багато: яких тут не признали, а там нема що робити. Якщо хотіли б щось робити – давно були б там.

Про фальсифікації

Я абсолютно впевнений, що влада просто так не здасться. Я їжджу по всім селам, зустрічаюся з багатьма людьми. Голів сільських рад знаю особливо, ми зустрічаємося і вони мені розказують, яким чином влада давить на них і доводить їм які повинні бути результати виборів. Погрожують, що залишитесь без роботи. Ось побачите – керівниками не тільки дільниць, а й окружних комісій, скрізь будуть представники Партії регіонів або їх сателіти.

Я розказую людям, що в кабінку з вами ніхто не зайде. І ніхто не побачить за кого поставите галочку – не бійтесь. По селам дуже багато людей, особливо вчителі, лікарі та інших, хто працює в бюджетній сфері, бояться. Їх лякають використанням відеокамер на дільницях. І я їм пояснюю – не дійтесь, бо все залежить без вас.

Я задаю їм питання: «фальсифікувати на якійсь дільниці в Білопільському районі приїдуть люди з Києва? Ні! Це будуть ваші односельчани, ваші сусіди і, можливо, родичі. Вам це подобається? Говоріть, пояснюйте.

5%, я може допустити 7% - не більше. Це може відбутися на закритих дільницях, може, в тюрмах, на заводах. А по селах, по місту Суми – це нереально. Просто це треба говорити людям.

За коментарями звертайтесь:

Оксана Хоруженко

Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області

+38 067 14 20 301

Ірина Стегній

Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області

+38 066 305 51 90;

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.