20 серпня у селі Садово Білозерського району під час зустрічі з мешканцями громади кандидат-самовисуванець (округ №183) пообіцяв перенести даний населений пункт з Білозерського району області в Дніпровський район міста Херсону.

Формальною причиною зібрання став інцидент: через бійку та відсутність необхідної медичної допомоги загинув молодий хлопець з села. Під час заходу, участь у якому взяли близько 500 осіб, Ігор Поддубченко заявив, що він підготував лист до Верховної Ради України з пропозицією розглянути питання про передачу села Садово з Білозерського в Дніпровський район міста Херсона, якщо це підтримає місцева громада. Кандидат також планує профінансувати місцевий референдум щодо цього питання та ініціювати волевиявлення садовчан.

Основним мотивом для таких змін повинно стати поліпшення надання адміністративних та соціальних послуг, адже, після перепідпорядкування громади місту (до якого в 2 рази ближче добиратися, ніж до райцентру) сільчани зможуть користуватися послугами херсонських медиків і правоохоронців та не хвилюватися за безпеку власного життя. 

За коментарями звертайтесь:

Родіон Банар
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
у Херсонській області
063 628 67 91