Відповідно до ч. 8 статті 68 Закону України «Про вибори народних депутатів України» місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування не пізніше як за сто днів до дня виборів відводять місця для розміщення матеріалів передвиборної агітації у людних місцях.

На сайті КМДА у розділі «ВИБОРИ-2012» представлені списки адрес таких «агітаційних майданчиків».

Обов’язок облаштовувати їх лежить на КМДА – виконавчому органі Київської міської ради. Відповідне розпорядження було підписано заступником Київського міського голови Галиною Герегою 27 липня. Згідно з розпорядженням такі дошки оголошень мали бути облаштованими до 8 серпня. Крім того, Управління преси та інформації КМДА мало б забезпечити якомога ширше поширення цієї інформації. Тим не менш на офіційному сайті КМДА відсутня інформація про наявність дощок оголошень у Дарницькому та Солом’янському районах. 

У КМДА порекомендували з’ясувати список місць для агітації у потрібній районній адміністрації. Водночас у відділі внутрішньої політики Дарницької РДА запевнили, що дошки оголошень в їхньому районі обладнані. Їх чимало і повний список можна взяти безпосередньо в адміністрації. Про наявність чи відсутність цієї інформації в інтернеті працівники відділу не знають.

Попри те, що КМДА на офіційному сайті пропонує розлогий список місць для агітації, на сьогодні такі інформаційні стенди наявні не за всіма вказаними адресами. Приміром, в Подільському районі, по вулиці Сковороди 5, 7, а також Хорива 15  такі агітаційні площі відсутні. Разом з тим, навіть за умови наявності місць для агітації вони часто використовуються для реклами та приватних оголошень.

За коментарями звертайтеся:

Світозар Захарія,
координатор кампанії спостереження за парламентськими виборами-2012 у місті Києві,
(097)3656556,
Галина Будівська,
прес-секретар кампанії спостереження за парламентськими виборами-2012 у місті Києві,
(097)7468908